Chraňte své srdce: tyto potraviny pomáhají předcházet infarktu!

TNBiz, 28.3.2017

Je pochopitelné, že pokud se budete denně ládovat hromadou jídla obsahujícího jednoduché cukry a nasycené tuky, vašemu srdci to příliš neprospěje. "Nejdůležitější je celková skladba stravy, ve které budou nasycené mastné kyseliny tvořit maximálně třetinu z přijatých tuků," řekl už dříve TN.cz kardiolog Jan Piťha.

Správnou stravou si nejen zlepšíte imunitní systém, ale také můžete výrazně snížit šanci, že dostanete infarkt. Stačí jen vědět, jaké potraviny konzumovat. Přehled vhodných jídel přináší portál Brightside.

Olejovité ryby

Makrela, losos nebo treska patří mezi ty ryby, které dokážou snížit riziko srdeční arytmie nebo aterosklerózy (onemocnění cévní stěny). Ideální je konzumovat tato jídla alespoň dvakrát týdně.

Ovesné  vločky

Pro naše tělo je stěžejní i vláknina, která pomáhá čistit střeva, ale také snižuje cholesterol a výrazně napomáhá zlepšit fungování organismu. Mnoho vlákniny obsahují i ovesné vločky, nejlepší jsou po ránu.

Bobulovité ovoce

Platí pravidlo, že čím tmavší ovoce, tím lepší. Snižovat krevní tlak pomáhají borůvky, jahody ale i maliny. Ty mají zároveň tu vlastnost, že regulují glukózu v krvi a zpevňují cévy.

Červený meloun

Nejenže pomáhá při detoxikaci a obsahuje antioxidanty, které pomáhají z těla vyloučit škodlivé látky, ale také stabilizuje cholesterol a hraje významnou roli v cévním systému.

Česnek

Ne nadarmo se česneku říká přírodní antibiotikum. Způsobuje sice nepříjemný zápach z úst, ale napomáhá posílit imunitní systém, ale rozšiřuje i cévy.

Hrušky a jablka

Jak už jsme zmiňovali, jablka a hrušky obsahují vlákninu, která pomáhá nastolit rovnováhu ve střevech, ale také je prospěšná pro srdce. Toto ovoce normalizuje cirkulaci krve, je levnější variantou granátového jablka.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky