Co je důležité při koupi chaty, nebo chalupy

TNBiz, 30.3.2017

Máte-li vyhlédnutou chatu či chalupu ke koupi, vydejte se rychle na obhlídku. A to důkladnou! I když je podle odborníka nejvýhodnější čas ke koupi ještě před příchodem jara, stále se vám ale může poštěstit. Chaty však rychle mizí.

Před prohlídkou si ověřte si údaje o lokalitě a porovnejte ceny v okolí. Důležitá je i kontrola místa: Jak je to s územním plánem, nebude brzy kolem vést nová silnice?

I když je rozdíl mezi chalupou na vesnické návsi, horskou chaloupkou a chatou v chatařské osadě, každou stavbu je však nutné prohlédnout od základů po střechu. Proto je vhodné se vydat na kontrolu s odborníkem, který posoudí i stav podlah, střechu a případně vlhkost zdiva.

Zaměřte si na pozemek, zvláště, pokud leží blízko řeky, kde hrozí záplavy. Podle odborníka je velmi důležitá kontrola elektřiny a přístup k vodě. "I dobrý soused je nad zlato," řekl realitní makléř TV Markíza. 

V případě, že je nemovitost zrekonstruována, zajímejte se, jakým způsobem. Je-li chata například nabízena včetně kuchyňské linky, pátrejte po tom, co je její součástí (myčka, lednice, digestoř apod.).



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy