Recepty z vajec se neomrzí: zapečená omeleta se sýrem a zeleninou

Jana Brožková (Bydlet.cz), 17.04.2017
Recept na skvělou omeletu

Recepty z vajec se opravdu neomrzí, již proto, že je jich tolik. Omeleta patří mezi nejpoblíbenější z nich. Zkuste omeletu, která vás zasytí a nadchne svou chutí i jednoduchostí přípravy.

INGREDIENCE:

· 2 menší brambory

· 6 vajec

· 6 cherry rajčátek

· ½ jarní cibulky

· 20 g slaniny

· 4 plátky sýra

· hrst baby špenátu

· sůl, pepř

POSTUP:

1. Brambory oloupejte a uvařte, poté je nakrájejte na plátky.

2. V pánvi (zvolte takovou, kterou můžete vložit i do trouby) orestujte slaninu a krátce nechte opéct i plátky brambor.

3. Vejce prošlehejte s kolečky jarní cibulky, nadrobno nakrájeným sýrem, špenátem, solí a pepřem.

4. Vlijte vejce do pánve a poklaďte do nich na poloviny nakrájená rajčátka (řezem nahoru).

5. Nechte pár minut opékat a potom pánev vložte do horní části trouby předehřáté na 180 °C.

6. Omeleta je hotová, když je pevná na povrchu a lehce zlatavá.

TIP: podávat můžete se salátkem

Více receptů či zajímavých článků najdete na www.akademiekvality.cz.

 

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend