Vinyl a laminát: praktické alternativy k dřevěným podlahám

Podlaha z vinylu vypadá jako autentické dřevo

Vinylové a laminátové podlahy prošly výrazným vývojem a v současné době patří k nejžádanějším na trhu. Oba materiály jsou oproti dřevěným podlahám cenově dostupnější a navíc se vyznačují řadou praktických výhod.

Rádi byste ve svém domě měli autentickou podlahovou krytinu? Pokud nemáte dostatek finančních prostředků k pořízení dřevěné podlahy, případně čas k její údržbě, pak je pro vás ideálním řešením aktuální trend v podobě vinylových nebo laminátových podlah.

Laminát aneb odolnost je jeho druhé jméno

Mezi hlavní výhody laminátu patří jeho vysoká odolnost proti opotřebení a proti vysokým teplotám. Dále se mezi jeho přední benefity řadí velké množství dekorů a nižší cena oproti jiným materiálům.

Podlaha nepodléhá vlivům slunečnímu záření, takže se nemusíte strachovat o vyblednutí původní barvy. Navíc na sebe laminátová krytina dokáže vzít co nejreálnější podobu přírodních materiálů a tím dodá interiéru jedinečnou autentičnost.

Vinylovou podlahu již od dřeva nerozeznáte

Vinylové podlahy jsou trendem současnosti. Představují atraktivní a dostupnou alternativu k dřevěným podlahovým krytinám, navíc v široké paletě dekorů a s praktickými vlastnostmi.

Vyznačují se výbornou tepelnou vodivostí, jsou tak vhodné pro podlahové vytápění. Navíc působí teplým dojmem, jsou měkké na dotek a skvěle absorbují hluk. Využitelné jsou zejména tam, kde je podlahová krytina vystavena nadměrné či dlouhotrvající zátěži.

„Díky silné a odolné nášlapné vrstvě se podlahy Livyn hodí i do intenzivně využívaných prostor. Jejich extrémní odolnost nám tak nabízí možnost poskytnout zákazníkům až dvacetiletou záruku,” uvádí Daniel Čabrada, obchodní manažer značky Quick-Step.

Hlavní inovace - voděodolnost

Poměrně novou vlastností, která vinylovým a laminátovým krytinám dává jiný rozměr využití je voděodolnost. Vinylové podlahy mají zcela uzavřený povrch s úpravou, díky které nepropouští žádné tekutiny ani nečistoty.

Laminátové podlahy z řady Majestic a Impressive jsou ošetřeny speciální voděvzdornou vrstvou HydroSeal. Tato nová technologie chrání podlahy před sebemenším poškozením vlivem kapalin a díky tomu jsou vhodné do vlhkých místností. Zákazníci si je často vybírají do prostor koupelen zejména proto, že tak mohou sladit podlahový dekor i s ostatními místnostmi.

Vinylové a laminátové podlahy mají ještě jednu společnou praktickou vlastnost – kvůli uzavřenému povrchu se jednoduše udržují.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry