Odpočinková zahrada: zahrada má sloužit odpočinku

Zahrada má sloužit odpočinku

Zahrada je místem pro odpočinek a čas trávený s rodinou či přáteli. Aby se stala skutečným soukromým rájem, je důležitá nejen správná péče o ni, ale také kvalitní vybavení. Co by jí v žádném případě nemělo chybět, aby se tam každý cítil dobře?

Základním předpokladem pro zdravé a zelené rostliny je správné zavlažování. Jednoduché a cenově dostupné je manuální zavlažování. Ideální je hadice se zahradní sprchou. Flexibilní a výkonné zalévání nabízí například Multifunkční zahradní sprcha for_q, která je kombinovatelná se všemi běžnými nasazovacími systémy. Její hlavní výhodou je nastavitelná teleskopická tyč, kterou lze vysunout až do 215 cm. Její variabilita umožňuje zalévání zavěšených květináčů, vzdálených či hůře dostupných záhonů, rosení terasy i zavlažování travních ploch.

Zvolte ten správný sestřih

Jak pohodlně posekat trávník, zastřihnout živý plot, prořezat keře a stromy? Vzdejte se benzinu a elektrických kabelů! „Zahradní technika na akumulátorový pohon je oblíbená zejména díky své výkonnosti, ergonomice a snadné manipulaci. Tyto přístroje jsou lehké, dobře ovladatelné a zároveň se nemusíte zabývat elektrickou šňůrou či benzinovou náplní,“ vysvětluje Daniel Brychta z oddělení zahrady v projektových marketech Hornbach. Výhodou je možnost kompatibility nabíjecích systémů. Přístroje řady for_q disponují kompatibilním akumulátorem, který tak lze využít pro různé zahradní pomocníky této značky.

Prodlužte si večery na zahradě

Zahrada slouží zejména k relaxu a se správným venkovním osvětlením vznikne příjemná atmosféra. I po setmění tak lze využít oázu klidu a pohody. Přímé nebo nepřímé světlo, barvy, vzdálenost, síla, úspornost energie - to jsou různá kritéria, která se zohledňují při výběru a realizaci toho správného osvětlení do zahrady. Rozmanitý sortiment těchto produktů poskytuje například značka Easy Connect. „I zahradní světlo je však nutné vybírat velmi uvážlivě. Zamezte však tomu, aby jej vzniklo příliš mnoho. Unavuje to oči a navíc kontury zahradních prostor ztrácí na efektu,“ upozorňuje Zlatko Slebodník z Hornbachu, specialista na osvětlení.

Stín tam, kde je právě potřeba

Se slunečním počasím vyvstává také potřeba příhodného stínu. Lze k tomu využít různé slunečníky, stříšky nebo stínicí plachty. Jak ale docílit toho správného nasměrování stínu? Jednoduchým a velmi účinným řešením jsou například výkyvné slunečníky. „Ve srovnání s ostatními modely je můžete díky volně plovoucím střechám umístit mnohem flexibilněji. Otočná střecha slunečníku se optimálně přizpůsobí dle aktuální intenzity dopadajícího světla,“ dodává Daniel Brychta z Hornbachu. Také lze naplno využít celou zastíněnou oblast pod střechou. U klasického slunečníku působí sloup slunečníku uprostřed zastíněného prostoru většinou rušivým dojmem.

Pohodlné posezení

Pohodlný a plnohodnotný obývák pod širým nebem se u nás stal nesmírně populární. Zahradní sedačky z různých materiálů a v rozmanitém provedení jsou dnes už součástí většiny zahrad, které slouží zejména k odpočinku. Elegantní zahradní sestava Havana z umělého ratanu vytvoří dokonalou lounge zónu na čerstvém vzduchu. Čtyři místa k sezení, ať už na gauči nebo dvou křeslech, nabízí dostatek prostoru pro relax. Stůl vhodně poslouží pro servírování občerstvení nebo odložení nápojů. Souprava se díky umělému ratanu snadno udržuje a je odolná vůči povětrnostním vlivům.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada