Recepty vonící po másle: vepřová panenka se šalvějovým máslem

Jana Brožková (Bydlet.cz), 9.06.2017
vepřová panenka se šalvějovým máslem

Recepty, kde máslo hraje nazastupitelnou roli je více nežli hodně. Jakmile vstoupíte do místnosti, kterou prolíná libá máslová vůně, zmocní se vás pocit připravovanou dobrotu ihned ochutnat. Lahodná vůně a chuť másla je totiž jedinečná a ničím nenahraditelná.

Vepřová panenka se šalvějovým máslem

Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.

INGREDIENCE:

· 1 vepřová panenka

· Sůl, pepř

· Snítka šalvěje

· 1 červená cibulka

· 100 g másla

· Pečené brambory

POSTUP:

1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.

2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.

3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.

4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.

5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.

6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.

Názory na článek  Recepty vonící po másle: vepřová panenka se šalvějovým máslem
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend