Kde je nejlepší koupání v okolí Zadaru

TNBiz, 22.6.2017

Slunce, kilometry oblázkových pláží, průzračná voda, krásná i méně krásná těla, vodní atrakce. To je Chorvatsko. A je to i Zadar.

Nejznámější místo ke koupání přímo v Zadaru je Kolovare. Městská pláž, která se pyšní modrou vlajkou za kvalitu služeb a čistou vodu. Chodí tam Chorvati i turisté prakticky z celého světa. Někdy tu je ale až příliš živo. Třeba když začnou místním prázdniny.

Pokud hledáte klid, je lepší vyrazit na sever města do Dikla. Místní pláž učarovala i neslavně proslulému Čechovi, který do Zadaru jezdí. Kontroverzního lobbistu Romana Janouška jsme tu ale nepotkali.

Pláž v Sukošanu několik kilometrů jižně od Zadaru se jmenuje Dětský ráj, hlavně kvůli pozvolnému vstupu do vody. Místo na ručník tu určitě najdete.

Vstupy na pláže jsou zdarma, na většině z nich nechybí sprcha a budky k převlečení. Parkovné někde stojí deset kun, jinde nic. Voda je zatím trochu chladnější.

Pokud doma zapomenete silný opalovací krém nebo boty do vody, počítejte s tím, že možná budete muset oběhnout víc obchůdků, než základní plážové propriety seženete.

Kdo si chce dopřát trochu adrenalinu, může vyzkoušet vodní atrakce. Cena za hodinu šlapadla je osmdesát kun, vodní lyže ale stojí 900 kun. To je skoro tři a půl tisíce korun.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky