Tip na rodinný výlet: motýlí dům kousek za hranicemi

Exotický dům s motýli najdete hned za hranicemi Máme pro vás tip na výlet: jen kousek za hranicemi, do německého Jonsdorfu u Žitavy, kde se nachází unikátní a exotický Motýlí dům Jonsdorf. Kromě motýlů zde ale můžete obdivovat i mnoho druhů obojživelníků a plazů nebo třeba roztomilé kosmany. A němčina? Ta zde není potřeba. Průvodce i pokladní jsou totiž Češi.

Chcete okusit atmosféru pravého tropického deštného pralesa? Vypravte se do Motýlího domu v německém Jonsdorfu, který leží jen pár kilometrů od hranic, nedaleko Žitavy. V obří kupoli se vám otevře barevný tropický svět, kde mezi palmami, banánovníky a bambusovníky poletují desítky různobarevných motýlů z různých koutů naší planety. Nad hlavou se vám bude třepetat nebesky modrý Morpho peleides, majestátný Otakárek citrusový nebo třeba Banánový motýl. Pozorovat motýly, když sednou na některou z květin či plátky pomeranče a vychutnávají si sladký nektar, patří k nezapomenutelným zážitkům. Mezi bujnou vegetací běhají minikřepelky a těšit se můžete také na roztomilé kosmany. V obřích teráriích uvidíte agamy, chameleony či leguány i nejrůznější druhy hadů. A najdete zde i velké mořské akvárium.

Pokud byste se chtěli dozvědět o motýlím světě a životě více, je vám k dispozici i česky hovořící průvodce a česky se domluvíte i u pokladny. Samozřejmostí je dětský koutek, bezbariérový přístup a kavárna s občerstvením. Projít se můžete i venkovní zahradou, posedět si na lavičkách nebo si tu udělat piknik – čas se tu totiž krásně zpomaluje.

Otevřeno denně 10–18 hodin



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky