Svátky vylákaly hromadně lidi z měst na výlety

TNBiz, 7.7.2017

Ve směru na Sněžku se včera tvořily mnohakilometrové kolony a kolem poledne už byla přeplněná parkoviště. Do hor Čechy táhne nejen příroda ale i adrenalin. Například lanová centra. "Teď se zvedlo, bylo tu o poznání víc lidí," uvedl instruktor adrenalinového parku Jan Michálek.

I když teploty nedosahovaly přímo tropických hodnot, tak i na koupalištích bylo ve čtvrtek plno. Oproti předchozím sezónám trápí jen minimum koupališť sinice. Lidé si tak mohou jít většinou bez obav zaplavat.

"Kemp je plnej, lodě jsou plný a pláže jsou taky plný," popsal situaci na Máchově jezeře Karel Málek. Jen těžko byste hledali na tento víkend volnou chatku. Poslední možností je většinou stan.

"Jsou svátky, vylezlo sluníčko, tak nám sem pořád najíždí lidi, voda je čistá, prostě úžasný, máme plno," radoval se Štěpán Hůžek z kempu v Úštěku

Ať už dnes lidé vyrazili kamkoliv, tak téměř všude na ně čekaly fronty a to buď na pivo nebo na zmrzlinu. Mnohem nepříjemnější zdržení ale čekalo mnoho lidí při parkování.

Zatímco na parkovištích u koupališť kempů nebo cyklostezek se místo k parkování hledalo hodně těžce, naopak u obchodních domů se dalo zaparkovat naprosto bez problémů. Za prázdnými obchodními domy může stát i zmatenost lidí, zda mají obchody o těchto svátcích otevřeno.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky