Nábytkové folie nepoznáte od přírodního dřeva

Realistický povrch dřeva, to jsou nové folie

Novinkové dekory hlásí interiérové folie. Jejich hlavním ryse je zcela realisticky napodobený přirozený povrch přírodního dřeva. Příkladem jsou folie ENDgrain a Gladstone Oak od RENOLITu v synchronním provedení, u kterých se dokonale kloubí autentické zpracování 3D prolisů s texturou dřevěných vláken!

Reliéf a natištěný dekor musí odpovídat přírodní realitě do posledního detailu. Toho je docíleno použitím nové technologie pro 3D ražbu na termoplastické folie, které se oproti původnímu tisku na papír výborně přizpůsobují procesu ražby,“ uvádí Ladislav Csanda, ředitel RENOLIT Tábor s.r.o. a dodává: „Pro absolutně věrný povrch přírodního dřeva je kladen důraz právě na sladění tisku a prolisu.

Série Gladstone Oak nabízí například tmavý dekor Tabák a varianta ENDgrain, která si zachovává vzhled příčného řezu kmenem stromu, upoutává rustikálním dekorem Raw. „Pokud chceme, aby tyto zcela věrné ražby přírodního dřeva v interiéru vynikly, je dobré je kombinovat s kontrastními kamennými obklady z břidlic nebo mramorů,“ doporučuje závěrem Ladislav Csanda. Ideálním využitím nových reliéfních folií v interiéru je nejen povrch nábytku, ale například i podlahové krytiny. Díky jejich vzájemnému ladění dochází k synchronizaci nejen s přírodním vzorem, ale i v rámci dílčích prvků interiéru.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry