Recepty s rajčaty: bruschetta s bazalkou, česnekem a rajčaty

Jana Brožková (Bydlet.cz), 16.08.2017
Letní recept na výbornou svačinu

V jednoduchosti je síla, což potvrzuje také následující recept – křupavá bruschetta s rajčaty provoněná bazalkou a česnekem. Ačkoliv se zde rajčata zapékají, nepodceňujte jejich chuť. Ta nejlepší jsou buď ze zahrádky, nebo oceněná značkami kvality (např. Klasou).

Ingredience na 4 porce:

• 4 silné plátky bílého chleba

• 4 velká rajčata

• Olivový olej

• Sůl a pepř

• Snítka bazalky

• 1 stroužek česneku

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180°C a chleby rozložte na plech vyložený pečícím papírem.

2. Chleby pokapejte olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a pečte dozlatova.

3. Rajčata nakrájejte na co nejmenší kostičky, přidejte nasekanou bazalku a vše dochuťte solí a pepřem. Promíchejte.

4. Hotové chleby potřete česnekem a poklaďte rajčatovou směsí.

5. Před servírováním ještě můžete pokapat trochou oleje a ozdobit lístky bazalky.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend