Designové dveře: příčné dekory sladí interiér

Správná volba: dveře s příčným dekorem Popusťte uzdu fantazii a oživte si byt netradičním designem dveří s vodorovnou orientací dekoru. Na dveřích u nás zatím není zcela běžná na rozdíl od klasického vertikálního směru přírodního dekoru, ale věřte, že otočení dekoru o 90°udělá s vaším interiérem divy. SAPELI nabízí ve vodorovné orientaci několik modelových řad všech dýhovaných dveří a také dva zcela nové CPL laminátové dekory – moderní sukatý dub a majestátní borovici ve světlém bílém provedení. Horizontální dekor se snadno sjednotí s ostatními dřevěnými prvky interiéru, jako jsou např. obklady stěn, tapety, podlaha nebo nábytek, a i jako relativně drobný detail změní váš pohled a oživí stereotypní interiér.

„Mám obecně raději horizontální prvky a dekor dýh na nábytku a v interiéru. Používám ho v 90 % případů, vertikální jenom zcela výjimečně. Většina lidí řekne, že vertikály jsou lepší, protože zvyšují strop. Já se ale ptám, k čemu je to potřeba? Ano, zvyšuje, ale je to vizuálně neukončené, jakoby letící někam dál nebo výš. To se vám u horizontálního prvku nikdy nestane,“ uvádí MgA. Halka Freidingerová, interiérová designérka ze Studia In2. Navíc, dle designérky musí interiér dobře fungovat jako celek bez prvků, které tu harmonii narušují, a čím výraznější kresba dýhy, tím je potřeba být opatrnější v dalších vzorech interiéru. „Máte-li vertikály na dveřích, musíte s tím počítat i v dalším zařízení bytu. Pokud budete chtít nábytek, popř. i podlahu dřevěnou, s horizontálním směrem dýhy je sladíte snáz,“ doplňuje Halka Freidingerová.

Společnost SAPELI uvádí na trh dva nové dekory CPL laminátových dveří s příčným dekorem, které doplňují nabídku vodorovně dýhovaných dveří. Konkrétně se jedná o moderní a okouzlující sukatý dub a majestátní bílou borovici. Novinka je určená všem, kterým se líbí vzhled dřevostruktury, ale nemohou si ho dovolit v originálním dýhovaném provedení nebo se z praktických důvodů přiklánějí spíše k umělým povrchům.

„Vodorovná orientace dekoru ať již na CPL nebo dýhovaných dveřích je zatím v naší zemi spíše netradičním pojetím. Když vybíráme dveře, většinou rovnou sáhneme po klasickém dekoru od shora dolů. Přitom se jedná o efektní řešení, které vašemu interiéru udělá velkou službu,“ říká Petr Klíma, produktový specialista SAPELI.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry