Ze zavazadlového prostoru dodávky jednoduše uděláte odolný trezor

Žďárský výrobce zámků a kování TOKOZ představil nový přídavný zámek na nákladové prostory automobilů. Vysoce odolný a Ministerstvem dopravy homologovaný zámek TOKOZ VANLOCK je vhodný pro zajištění skříňových i posuvných dveří dodávek, pickupů nebo návěsů kamionů. V kombinaci s cylindrickou půlvložkou TOKOZ PRO se z něj stává nejbezpečnější, nejodolnější a zároveň finančně dostupné zabezpečovací zařízení pro jednotlivce i provozovatele automobilových flotil. Na trh se TOKOZ VANLOCK dostane v druhé polovině tohoto roku.

Mechanismus zámku je uložen do vysoce odolného pouzdra o homologované výšce 40 mm v lakované úpravě, na dveře nákladového prostoru se kotví v pěti kotevních bodech. Pro odolnost vůči vnějším vlivům je lem zámku chráněn pryžovým těsněním, cylindrická vložka pak prachovou krytkou. Zadní strana zámku je vybavena bezpečnostním nouzovým otevíráním, které umožňuje jeho odemknutí zevnitř zamčeného zavazadlového prostoru.

Zámek je osazený půlvložkou v europrofilu profilu 30/10. Standardně se bude jednat o půlvložku TOKOZ PRO, jednu z nejbezpečnějších cylindrických vložek na trhu, která zároveň vyniká vysokou odolností vůči prachu, vodě i nízkým teplotám. Zároveň je možné zapojovat ji jednoduše do systému generálního klíče, což z něj dělá ideální řešení pro fleetová vozidla. Výrobek je rovněž možné osadit systémem TOKOZ TECH. V blízké budoucnosti ji pak doplní také mechatronická půlvložka ePRO s řízením multi-level přístupů.

“Zámek koncepčně vychází z našeho osvědčeného a populárního systému TOKOZ X SAFETY BOX, který je však plně uzpůsoben pro majitele nákladních vozů a dodávek. Kvůli homologaci jsme museli snížit výšku pouzdra na 40 mm a zároveň jsme upravili jeho tvar tak, aby po montáži nenarušil estetiku vozu,” zmiňuje Petr Neuvirt, obchodní ředitel divize zámků a kování TOKOZ. “Podařilo se nám vytvořit bytelný bezpečnostní zámek, který bude v kombinaci s vložkou TOKOZ PRO velmi odolný proti vnějším vlivům a stane se tak ideálním zabezpečením pro jednotlivce i celé flotily vozidel.”

Vysoce odolný zámek je homologovaný  ministerstvem dopravy





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky