Podzimní barvy a materiály: vznešená elegance a přepych

Letošní podzim se ponese v duchu vznešené elegance. Prim totiž budou hrát luxusní materiály a sofistikované barvy. Zdá se vám, že tato kombinace je výsadou honosných vil a exkluzivních apartmánů? Stylistky Westwing vám ukáží, že pro vytvoření vznešené atmosféry s puncem luxusu stačí opravdu málo. Nechte se inspirovat nejnovějšími trendy!

Dark Green

Nejmódnější barva roku 2017 Greenery s přicházejícím podzimem mění svou tvář. „Letní Greenery nám svou barvou připomínala čerstvě posekanou trávu či exotické tropické pralesy. Nyní na výsluní přichází smyslný trend Dark Green, což jsou nejrůznější odstíny tmavě zelené, které známe z jehličnatých lesů“ říká Delia Fischer, zakladatelka a kreativní ředitelka Westwing Home and Living. Je mnoho způsobů, jak Dark Green do interiéru zakomponovat. Společnou řeč naváže především s přírodními materiály, jakými jsou dřevo, kůže či mramor. A proč trendu Dark Green propadli designéři po celém světě? Protože ho lze skvěle kombinovat s dalšími hity tohoto roku – sametem, mosazí i ozdobným prošíváním.

Samet

Samet byl v minulosti vnímán jako materiál aristokratů a monarchů. Symbolizoval jejich bohatství, urozenost a přepych. A i když je nyní dostupný všem, punc luxusního materiálu neztrácí. „Sametové pufy, polštáře, pohovky či šezlongy jsou kousky, jež okamžitě změní náladu v celé místnosti. Navozují vznešenou a současně útulnou atmosféru, která je jako stvořená pro chladné podzimní večery“ dodává Delia Fischer. A co se barevných týče kombinací – samet miluje ženské barvy! S odstíny fialové, růžové či smaragdové určitě nešlápnete vedle.

Mosaz

Ušlechtilé kovy a metalické materiály jsou stálicí na poli designu. Po sezónách plných zlata a mědi však nadešel čas na změnu – podzim 2017 je sezónou mosazi! „Její hřejivý, lehce načervenalý vintage vzhled je pro podzim jako stvořený. Navíc se výborně doplňuje s nyní tolik populárními tmavými barvami v sytých a intenzivních odstínech. V kombinaci s tmavě zelenou, petrolejovou či hlubokou modří bude vypadat skvěle“ radí Delia Fischer.

Přichází éra prošívání a ozdobného čalounění

Prošívání

Sychravé podzimní dny v nás probouzejí touhu po teplu. Vzpomínáme na dny dovolené a hledáme, čím bychom se zahřáli. Hity loňského roku, kožešiny a chlupaté polštáře, jsou však již pasé. Nyní přichází éra prošívání a ozdobného čalounění. A není se čemu divit – prošívané čalounění je jednou z nejstarších nábytkářských technik, která dokáže nenápadný kus nábytku proměnit v jedinečný solitér. Co víc, prošívání se hodí doslova ke všem stylům, a to hlavně díky různorodosti použitých materiálů. Prošívaná ikona, kožená pohovka Chesterfield, bude královnou stylizací v industriálním stylu a minimalistická židle je jako stvořená pro skandinávské aranžmá. Kůže, samet, bavlna či semiš – výběr záleží na vás!




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry