U Čechů vede střecha s dlouhou životností a odolností proti povětrnostním podmínkám

Co Češi preferují na střechách Celých 64% obyvatel ČR vlastní rodinný dům nebo chalupu, ukázal nedávný průzkum společnosti Médea Research. Při stavbě či rekonstrukci nemovitosti jejich rozhodování při výběru střešní krytiny nejvíce ovlivňuje životnost krytiny a její odolnost proti povětrnostním podmínkám. I proto zřejmě Češi hodnotí lépe klasické střešní tašky, než střechu plechovou. Jak vyplynulo z průzkumu pro portál Všeostřeše.cz, dokonce 82% z nich by při pořizování nové střechy dalo přednost klasickým střešním taškám. „Důvod je jasný – klasické tašky jsou kvalitnější než střecha z plechu. To si myslí téměř 8 z 10 dotázaných,“ doplňuje Jan Matějka, ředitel společnosti Médea Research.

Klasické střešní tašky si v tuzemsku drží oblibu mimo jiné i proto, že kromě obecné kvality jsou vnímány lépe než plech i z hlediska délky životnosti. Plechová střecha podle 69 % dotázaných často podléhá deformacím při nepřízni počasí. Při živelních událostem jako například silný vítr, kroupy či přívalové deště hrozí plechové střeše velké riziko poškození, myslí si 64% respondentů. „Podle změřených čísel je patrné, že se zákazníci při výběru střešní krytiny nezaměřují jen na její cenu, ale především na životnost, odolnost vůči povětrnostním vlivům, izolační schopnosti, možnost reklamace či délku záruky,“ dodává Jan Matějka.

V případě, že by si Češi měli pořídit novou střechu, její vlastní pokládku by 81 % z nich svěřilo odborníkům z oboru.“ Tvar a celkové provedení střechy velmi závisí na klimatických podmínkách, kde se nemovitost nachází. Ideální je tedy využít služeb profesionálů, kteří doporučí nejvhodnější druh krytiny a sklon střechy pro vybranou nemovitost,“ uvádí Roman Grebeníček, pokrývač a konzultant odborného portálu Všeostřeše.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba