Odpad z domácnosti Vám pomůže snížit náklady na teplo až o 50 %

REKLAMA       Inzerce, 21.9.2017

Nepřemýšleli jste někdy nad tím, jaké by to bylo, kdyby šlo recyklovat teplo, tj. že byste jej místo vypuštění do ovzduší znovu a znovu využívali? Přesně toto Vám umožňuje rekuperace, díky které lze opakovaně využít až 97 % tepla a snížit tak náklady na vytápění nemovitosti o téměř 50 %!

Sami si řekněte, jak moc a ve kterých místnostech chcete šetřit za teplo

A to bez nutnosti rekonstrukce nemovitosti, rozšiřování podlahové plochy či instalace nevzhledných výměníků. Rekuperační jednotky pro domácnost lze vsunout do vyvrtaného otvoru v obvodové zdi, navíc jen v těch místnostech, ve kterých si to budete přát. Nejčastěji se ale jedná o místnosti, kde se nadměrně kumuluje teplo, tj. kuchyně, koupelna a následně obývací pokoj s ložnicí.

Jednotky rekuperace pro domácnost fungují tak, že jedna sada nasává vzduch z místnosti, ohřívá jím keramický výměník a následně vypouští do ovzduší. Druhá sada jednotek v dané místnosti ve stejnou dobu nasává vzduch zvenčí, ohřívá jej ve výměníku, zbavuje vlhkosti, zplodin, virů, alergenů a následně vpouští do místnosti. Jednotky se ve vypouštění a vpouštění vzduchu střídají v intervalu 70 sekund, přičemž v rámci procesu řízeného větrání nedochází k vytváření průvanu či zvyšování hluku v místnosti (provozní hluk rekuperačních jednotek odpovídá šepotu).

Nejen nižší účty, ale také kvalitnější vzduch

Jak již bylo naznačeno výše, kromě nízkých účtů za energie se budete moci těšit i na zvýšený komfort pobytu v místnosti, kam bude proudit jen čistý vzduch a nebude docházet k nárazovým změnám teplot jako při větrání okny.

Rekuperační jednotky lze instalovat bez ohledu na to, jaký zdroj tepla používáte, jsou totiž nezávislé na topném systému. Zároveň jsou vhodné pro malé i velké místnosti, rodinné domy i byty.

Pokud Vás tedy děsí představa vyúčtování za teplo po nadcházející topné sezóně, instalujte si doma co nejdříve rekuperační jednotky, vyplatí se to!

Zdroj:

http://www.gt-energy.cz/cz/rekuperace-tepla

https://www.finslovnik.cz/rekuperace-tepla/

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika