Začne Jágr v Kladně? S týmem už trénuje a hrát může za korunu

TNBiz, 21.9.2017

Už to vypadá, že kolem budoucnosti Jaromíra Jágra začíná být opravdu jasno. Před několika hodinami oběhla světová média informace o tom, že hokejová legenda jedná se třemi až čtyřmi kluby NHL. K tomu se ozývá ruský Nižněkamsk. Je tu však stále možnost, že by Jágr začal sezonu v Kladně. To ostatně už potvrdil i klub.

Není to však tak, že by Jágr přišel před zápasem a řekl, že jde hrát. I když je majitelem Rytířů. Vše se musí vyřešit na svazu. A co je k tomu všechno potřeba? "Musí mít (Jágr) vyřízené dvě věci. Smlouvu, kterou si může sám podepsat, třeba i za korunu. A potom, ta druhá věc je, že musí smlouvu zaregistrovat na svazu. K tomu musí ještě doložit dokumenty o zdravotní prohlídce," řekl pro Nova Sport Vít Heral, tiskový mluvčí klubu.

Je tam však důležitá jedna rovina. "Jarda musí brát ohled na mužstvo. To už avizoval v minulosti. Není to tak, že přijde a řekne, že chce hrát. Proto záleží na domluvě s trenéry. Mohu potvrdit, že může nastoupit už příští týden," dodal Heral. Jágr už měl podle našich informací nastoupit v sobotu proti Ústí nad Labem.

Tato varianta prý padla a tak by se mohla slavná osmašedesátka na kladenském ledě prohánět ve středu, kdy Rytíře čekají Benátky nad Jizerou. "Nevím, v jakém zápase by si případně Jarda zahrál, ale jsme připraveni. Jakmile bude chtít, dáme ho do zápasu," uvedl pro Nova Sport Miloslav Hořava starší, trenér Kladna.

Jaromír Jágr s Kladnem už trénuje. "To byla jediná podmínka, to jsme chtěli. Řekli jsme mu, aby s námi před zápasem absolvoval alespoň čtyři tréninky. Dnes sice na tréninku nebyl, ale byl v pondělí a v úterý. To absolvoval celé tréninky," pokračoval Hořava.

A co se týče zařažení Jágra do sestavy Kladna? "Zatím to neřešíme. Dozvíme se to asi hodně narychlo. Už mám sice představu, s kým bych ho postavil do útoku, ale ono se to může po zápase nebo dvou změnit. Bude samozřejmě záležet na stavu mužstva," dodal Hořava. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky