První podzimní víkend: kam vyrazit na rodinný výlet i netradiční rande?

TNBiz, 22.9.2017

Užijte si první podzimní dny ve společnosti rodiny a dobrých přátel. Vyrazit můžete za sportovními aktivitami nebo zajímavými gastronomickými akcemi.

Za dobrotami!
I tento víkend se můžete těšit na mnoho zajímavých kulinářských festivalů. Po celý víkend proběhne v Mikulově Festival tradičních sýrů. V sobotu se navíc můžete těšit na Národní soutěž malých sýrařů Čech, Moravy a Slovenska, která dodá festivalu soutěžní nádech. Pokud bydlíte blízko Přerova, pak v sobotu vyrazte na Farm Food Festival. Už teď se můžete těšit na ochutnávky zajímavých jídel, cooking show, ale třeba i soutěž v pojídání některých pokrmů. Také vás každý podzim mrzí, že nežijete v Německu? Letos už nemusíte smutnit, protože Oktoberfest proběhne i v Praze, a to 23. září na louce u Břevnovského Kláštera. Pro sladkou tečku si můžete přijet do Brna. V sobotu se uskuteční CakeFest 2017, který bude plný makronek, dortů, cupcakes a jiných sladkostí

Zajímavé festivaly
Milujete houby? Pak rozhodně nevynechejte Houbyfest, který proběhne v sobotu 23. září v Řevnicích u Prahy. Festival nabídne kulturně-gastronomický program zaměřený na fenomén houbaření, a vy se můžete těšit na houbové pochoutky. Pokud máte pocit, že vaše dítě neustále vysedává u počítače a sportu příliš nedá, pak ho vezměte na Sporťáček v Plzni. Tento festival si klade za úkol přivést děti ke sportu. Určitě si sobotu plnou sportu všichni užijete. Po celý víkend můžete navštívit Festival Evolution 2017, který se uskuteční na Výstavišti v Holešovicích. Na své si přijdou vyznavači zdravého životního stylu a osobního rozvoje.

Pro rodiny s dětmi
Patří vaše děti mezi pravé milovníky zvířat? Pak je v sobotu můžete vzít na Světový den nosorožců v ZOO ve Dvoře Králové. V neděli pak můžete vyrazit na křtiny surikat v Zooparku Zájezd, kde čtyři surikatí miminka dostanou jména. Mezi kmotry bude například atletka Denisa Rosolová nebo vícebojař Adam Sebastian Helcelet. Sobota 23. září bude patřit akci s názvem Oslavy Ještědu 2017, během které si budete moci prohlédnout vysílač a užít divadelní a hudební vystoupení. Doprovodný program je opravdu bohatý, a tak si nenechte tuto zajímavou akci ujít.

Zasportujte si!
V sobotu 23. září se v pražské Stromovce uskuteční unikátní sportovní festival určený pro amatérské sportovce. PRAGUE SPORT GAMES budou probíhat v areálu Olymp od 9 hodin ráno, a to za účasti českých reprezentantů a dalších známých osobností. V jeden den a na jednom místě tak sportovní nadšenci poměří své síly v různých disciplínách a turnajích na sportovišti, kam veřejnost nemá běžně přístup. Prague sport games nabídnou soutěžní sporty a disciplíny jako běžecký biatlon, fotbal, atletický čtyřboj, streetball, beachvolejbal, tenis, volejbal, badminton, pinpong, nohejbal a pétanque. Návštěvníci se můžou těšit na bohatý doplňkový program jako slackline, golf, trampolíny, fotbalové šipky, horolezeckou stěnu, bobový trenažer, veslování, paddleboard, lukostřelbu a mnoho dalšího. Více informací o sportovním festivalu a možnost registrovat se do soutěžních turnajů a disciplín najdete zde. 

Charitativní pochod Šlapeme násilí na paty

V sobotu 23. září se v Divoké Šárce uskuteční již čtvrtý ročník sportovně-společenské akce na podporu obětí domácího násilí, kterou pořádá neziskové centrum ACORUS. Pochod startuje v kempu Džbán a je možné se k němu připojit kdykoliv mezi 11. a 13. hodinou. Minimální startovné činí 150 , děti do 15 let se mohou pochodu zúčastnit zdarma. Trasa vedoucí malebným Šáreckým údolím je dlouhá šest, případně jedenáct kilometrů, přičemž obě cesty jsou sjízdné i kočárkem. Kratší trasa je vhodná také pro rodiny s dětmi, které v jejím průběhu čeká několik stanovišť s úkoly. Na odpoledne je v kempu Džbán připraven zábavný program pro celou rodinu. Zájemci se mohou registrovat tady. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky