Tesco prodávalo nebezpečné sušenky! Nemáte je doma?

TNBiz, 22.9.2017

Alergici by si měli dát velký pozor, kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalila vafle, které jim mohou pořádně zatopit. Tesco teď musí stáhnout přes 3,4 tuny výrobku, který může obsahovat větší množství arašídů, než uvádí etiketa. Stáhnout se navíc podařilo jen 19 610 kusů z celkových 36 000, zbytek je tedy mezi zákazníky.

Alergici na arašídy by se měli mít na pozoru, v oběhu stále koluje více než 2,9 tun vaflí, které jim mohou výrazně přitížit. Na obalu je uvedeno, že by výrobek mohl obsahovat stopy po arašídech a skořápkových plodech, realita je ale mnohem horší a pro alergiky může být až nebezpečná.

"Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Tesco Stores ČR a.s., aby stáhla ze všech svých poboček potravinu TESCO Wafers WITH COCOA FLAVOURED FILLING v balení 175g, s označením šarže: DMT 241017, prodávající Tesco Stores ČR a.s., Vršovická 1527/68b, 100 00 Praha 10, vyrobeno v Polsku," přiblížil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Do oběhu se podle SZPI dostalo 36 000 kusů (á 175g, celkem 6,3 tuny), stáhnout se ale podařilo jen 19 610 kusů (přes 3,4 tuny), zbytek sušenek je mezi zákazníky.

"Konzumace potraviny s vyšší než deklarovanou přítomností alergenů může způsobit zdravotní komplikace osobě s alergií nebo intolerancí na příslušnou alergenní složku," varuje Kopřiva. SZPI zahájí s prodejcem správní řízení o uložení pokuty.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky