Nová vlna rekonstrukcí: nabízené byty srovnatelné s novostavbou

Jana Brožková, 3.10.2017
„Obnova bytového fondu v ČR“ Realitně finanční skupina M&M reality holding investovala v letošním roce už 340 milionů korun do rekonstrukcí starších bytů v rámci projektu „Obnova bytového fondu v ČR“.  Pro příští rok má tato investice vzrůst na 1,5 miliardy. Zrekonstruované byty na prodej pak nabízejí komfort srovnatelný s novostavbou.

Na tuzemský realitní trh přichází nová vlna rekonstrukcí, srovnatelná s tou v 90. letech minulého století, kdy se ve velkém předělávala původní umakartová jádra v panelových domech. Současný trend má na svědomí akutní nedostatek kvalitního bydlenínovostavbách. Staví se málo a nejen v Praze už poptávka po nových bytech značně převyšuje jejich nabídku. Společnost M&M reality holding na tento vývoj rychle zareagovala a prostřednictvím dceřiných společností M&M investiční a M&M development k dnešnímu dni kompletně zrekonstruovala 167 nemovitostí po celé České republice.

A v další zhruba stovce bytů úpravy právě probíhají.  

„Projekt Obnova bytového fondu v ČR jsme oficiálně spustili v polovině ledna 2017. Příprava a první zkušební realizace však začaly už v polovině roku 2016. Za účelem rekonstrukce vykupujeme především starší byty o dispozicích 2+1 a 3+1 v žádaných lokalitách velkých měst, protože po těch je následně nejsilnější poptávka. V nabídce ale máme i zrekonstruované nemovitosti ve vesnicích a menších městech,“ přibližuje současný stav Marek Ivaniš, obchodní ředitel společnosti M&M development, která rekonstrukce realizuje.

Rekonstrukce jsou prováděny ve středním a vyšším standardu, který odpovídá tomu v moderních novostavbách, přičemž klient ale nemovitost získá za nižší cenu, než by zaplatil v případě nového developerského projektu. Návrhy budoucího stavu nemovitostí vytvářejí bytoví designéři a architekti v souladu s aktuálními trendy. Všechny rekonstrukce jsou po celou dobu realizace pod pravidelným stavebním dozorem. „Klient má na celé dílo dvouletou záruku a případnou reklamaci řeší přímo se svým realitním makléřem, respektive s naší společností. Nemusí tedy složitě vyjednávat s jednotlivými dělníky a řemeslníky,“ přibližuje jednu z velkých výhod pro nové majitele bytu Ivaniš.

Všechny nemovitosti, které M&M development rekonstruuje, jsou nabízeny k prodeji již před samotným zahájením stavebních úprav. Potenciální kupci se s jejich budoucí podobou seznamují na základě 3D vizualizací. V případě závazné rezervace pak samozřejmě mají možnost klientských změn na základě vlastních představ.  Klientům realitní kanceláře M&M reality, kteří si koupí starší nemovitost, pak M&M development nabízí rekonstrukci takzvaně „na klíč“.

„V letošním roce, kdy jsme v rámci projektu Obnova bytového fondu v ČR proinvestovali 340 milionů korun, jsme pracovali na perfektním nastavení celého systému. Vybudovali tým, co možná nejschopnějších projektových manažerů a navázali spolupráci s dostatečným počtem stavebních firem, které zaručí top kvalitu rekonstrukcí. Pro příští rok jsme díky těmto pilířům připraveni do projektu investovat přes 1,5 miliardy korun,“ říká Martin Ďuriš, výkonný ředitel společnosti M&M investiční, která zajišťuje financování investičních nemovitostí určených k rekonstrukcím. 

V příštím roce tak podle Ďuriše skupina M&M reality holding značně posílí své postavení v dané oblasti realitního trhu. „Okrajově se rekonstrukcím věnují i jiné realitní kanceláře, ale opravdu funkční systém mají jen menší firmy a jen v některých regionech, které jsou schopné pojmout rekonstrukce v rámci jednotek. Díky rozsahu, v jakém to dělá M&M development ve spojení s M&M investiční, kdy už dnes po celé České republice vlastníme stovky investičních nemovitostí, jsme již nyní leaderem na trhu. A tuto svou pozici jsme pro rok 2018 připraveni ještě významně posílit,“ dodává Ďuriš.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba