Infra-sauna pro zdravé tělo

Infra-sauna

Kvalitní odpočinek prospívá lidskému zdraví. Příjemné relaxování se dá zažít v domácím wellness s infra-saunou. Nechte se inspirovat zajímavými tipy odborníků z Hornbachu, které se týkají fungování a správného používání infra-sauny.

„Infra-sauna je uzavřená kabina v interiéru, která má v sobě zabudované různé typy zářičů. Ty vyzařují infračervené záření, které prohřívá tělo až do hloubky čtyř centimetrů pod kůži,“ vysvětluje Marcela Bínová, odbornice z oddělení Saun v síti projektových marketů Hornbach, a dodává: „Každodenní saunování má pozitivní vliv na zdraví, protože se tělo příjemně prohřeje. A navíc infra-sauny nezatěžují lidský organismus tolik, jako pobyt v klasické sauně.“ Domácí wellness s infra-saunou je možné si pořídit i do bytu. Infra-saunové kabiny jsou kompaktní a prostorově úsporné, takže mohou být i součástí koupelny.

Účinek infra-saun

Pobyt v infra-sauně není pro lidský organismus tak náročný v porovnání s klasickou saunou, protože efekt pocení je jiný. „Na tělo pozitivně působí rovnoměrně rozložené teplo a mírná teplota uvnitř kabiny, která je v rozmezí 38 - 48 °C. Infračervené paprsky pronikají hluboko a účinkují až v podkožní tukové tkáni,“ říká Marcela Bínová z Hornbachu. Díky tomu lze ulevit nataženým svalům, křečím, bolavým kloubům a uvolnit celkové napětí. Zatímco se prokrvení pokožky zvyšuje, zůstává oběhový systém díky nízké teplotě ušetřen vysoké zátěži.

 

Infra-sauna Marimex TRENDY ve stylovém vzhledu, který se hodí do každé moderní domácnosti. Topení je kombinací karbonových a red light topidel. Svými rozměry 120 cm x 105 cm x 190 cm je vhodná i do koupelny (Hornbach).

Hřejivý účinek infračervených paprsků se projeví po 15 minutách, maximální strávená doba uvnitř se může protáhnout na 45 minut. V porovnání s klasickými saunami se nástup účinků projeví rychle. Efekt finské sauny se totiž ukáže až po několika cyklech s průběžnými fázemi ochlazení a odpočinku.

Princip fungování infra-sauny

Infračervené kabiny jsou také praktičtější, pokud máte málo času, nepotřebují totiž předem žádný čas na rozehřátí. „Pro provoz stačí běžná elektrická zásuvka o napětí 230 voltů. Při spotřebě 1,4 – 2,3 kW/hod tak vychází při hodinovém provozu náklad asi 10 - 20 ,“ vysvětluje odbornice z Hornbachu. Součástí kabiny je digitální ovládání s vnitřním panelem. Podle typu mohou obsahovat i přehrávače hudby, LED osvětlení pro barevnou terapii, teplotní čidlo, bluetooth, ionizátor apod.

 

Infra-sauna Marimex ELEGANT je luxusním modelem, který nabízí osazení sedmi výkonnými karbonovými topidly a širokou výbavou. Kombinace dřeva a skla nabízí elegantní doplněk interiéru každé domácnosti (Hornbach). 

Při výběru infra-sauny se setkáte s třemi typy topidel uvnitř infra-kabiny. Infračervené se ihned po zapnutí zahřejí až na teplotu 500 °C a na tělo zároveň působí pozitivně i světlo. Karbonové zářiče se zahřívají postupně až na 170 °C, v rámci cyklu jedou na plný výkon asi 15 minut. Keramické topení se zahřívá až na 300 °C a bývá umístěno za ochrannou mříží.

 

Infra-sauna Marimex POPULAR zaujme typickým dřevěným vzhledem, kterým připomíná finskou saunu. Umístění karbonových topidel s širokou výbavou, řadí tento model mezi velmi oblíbené (Hornbach). 

Pravidla zdravého saunování

  • Před použitím infra-sauny se osprchujte a tělo otřete do sucha.
  • Sebou si vezměte tři ručníky – jeden na sezení, druhý pod nohy a třetí na otírání.
  • Vhodná délka pobytu v infra-sauně je 25 až 45 minut.
  • Pobyt se nedoporučuje zakončit ledovou sprchou, ale jen vlažnou vodou, bez použití mýdel a sprchových gelů. Díky tomu tělo vyplaví všechny škodliviny.
  • Při saunování je důležité pít, nejvhodnějším nápojem je čistá voda


Hornbach

Společnost HORNBACH je nezávislá, rodinná společnost, založená v roce 1877 a jako jediná v segmentu stavebních marketů má za sebou historii sahající přes pět generací. Společnost v současné době provozuje 154 stavebních a zahradních marketů v devíti evropských zemích, z toho 10 v České republice.

Koncept prodeje a sortiment výrobků jsou plně orientovány na potřeby zákazníků, kteří realizují své projekty, a také na profesionály. HORNBACH svým zákazníkům zaručuje trvale nízké ceny a zajišťuje si tak prvenství ve svém oboru. Četné nezávislé testy a studie potvrzují vysokou kvalitu poskytovaného poradenství a také výborný servis.

Společnost Hornbach je průkopníkem v oboru, neboť právě ona otevřela první kombinovaný stavební a zahradní market (1968), první velkoplošný „stavební hobby market“ (1980) a první stavební market s integrovaným Drive-in centrem (2003). Těmito kroky opakovaně dokládá svou schopnost inovovat. HORNBACH je několik desítek let významným zaměstnavatelem, v současné době se na úspěchu firmy podílí přibližně 16 500 zaměstnanců, z toho přibližně 1 430 v České republice.

Více informací na: www.hornbach.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry