V Krkonoších na Černé hoře už leží sníh

TNBiz, 18.10.2017

Na Černé hoře v Krkonoších už leží pořádné hromady sněhu. Samozřejmě, že vzhledem k teplotám nad nulou, není přírodní, ale umělý. I tak je ale stále více znát, že zima se blíží.

Umělý sníh v teplotách nad nulou je v Česku novinkou posledních let. Už loni ho vyráběli na Monínci, letos si zařízení na jeho výrobu pořídili také na Černé hoře.

"I letos samozřejmě spoléháme na klasická sněžná děla a tyče, kterých máme ve SkiResortu víc než 220, než ale začne mrznout testujeme také SnowFactory. Díky tomu budeme moci zahájit lyžování dříve než v minulých letech," říká k novince Petr Hynek, ředitel SkiResortu ČERNÁ HORAPEC.


V areálu si slibují, že díky dřívejšímu zahájení lyžařské sezony se v hornatém regionu zkrátí doba, kdy jsou lidé bez práce. "Pokud umíme jasněji stanovit začátek zimní sezóny, který navíc přijde dříve než v minulých letech, můžeme zkrátit období, ve kterém na horách není práce. V minulosti jsme právě kvůli sezónnosti přicházeli o spoustu kvalitních lidí. Nyní se „pauza“ mezi letní a zimní sezónou zkracuje na minimum. Můžeme dříve otevřít restaurace, lyžařský servis," vypočítává dále Petr Hynek.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky