Seniorka oslavila 94. narozeniny tandemovým seskokem

TNBiz, 24.10.2017

S velkou dávkou adrenalinu se rozhodla oslavit své 94. narozeniny Američanka Ejla. Úctyhodný věk slavila netradičně a stylově, a to tandemovým seskokem. Rekordmankou ale není. Nejstaršímu člověku, který takto seskočil, bylo 101 let.

Odvážné a energické Eile byste jen stěží hádali, že je už v desáté dekádě svého života. A zatímco jiným by stačila oslava s nejbližšími, Campbellová se rozhodla vyzkoušet něco nového a vzrušujícího.

"Říkala jsem si, že když letos budu tak stará, že se možná dalšího roku nedočkám. Lepší je udělat to teď," uvedla Elja Campbell.

Seskoku z výšky tří kilometrů rozhodně nelituje. A volný pád rychlostí téměř dvě stě kilometrů za hodinu možná nebyl její poslední.

Usměvavou seniorku na malé pensylvánské letiště doprovodily její vnučka a pravnučka, které skočily společně se svou babičkou.

 

Campbellová ale není nejstarším člověkem, který padákem seskočil. O sedm let zaostala za světovým rekordem, který letos v dubnu vytvořil Brit Verdun Hayes.

Světový rekord se ale rozhodlo vytvořit 245 nadšenců nedaleko brazilského Sao Paula - a to ve skoku na lanech. Na oficiální uznání rekordu ještě čekají, už teď je ale jasné, že ale překonali ten z loňského dubna. Skoku se na stejném místě, z třiceti metrovém mostu, účastnilo 149 lidí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky