Přijďte s dětmi: v liberecké iQLANDII zkrotí neposedné bacily

Akční Science show

Rozpumpujte naplno své mozkové závity a vyrazte o prodlouženém víkendu do liberecké iQLANDIE. V pátek 17. listopadu vás tu čekají nejrůznější hlavolamy, deskové a smart hry. Jejich lektoři vám vedle pravidel prozradí celou řadu taktických strategií, jež můžete využít proti svým soupeřům a na které byste možná sami ani nepřišli.

V sobotu a neděli nastane změna. Relaxační zóna science centra se promění v obří laborku, kde při hře Dr. Bacilová budete pomáhat uznávané lékařce dokončit její výzkum. Vaším úkolem bude nejenom najít a pomocí pinzety roztřídit bacily do Petriho misky, ale i odhalit superbacily. Další laboratorní úlohy, jako například přelévání látek ze zkumavky do zkumavky, budete plnit ve hře Dr. Heuréka. Takže přijďte, hrajte a vyhrajte. Ten nejlepší z vás totiž získá jednu z deskových her.

V iQLANDII se mimo to můžete těšit na bohatý doprovodný program – akční Science show, badatelské aktivity, workshop Kyanotypie – a více než čtyři sta interaktivních exponátů. Popovídáte si tu s humanoidním robotem Thespianem, prolezete jeskyní Plazivkou, usednete do přistávacího modulu Sojuz 28 nebo si třeba vyzkoušíte operaci pacienta nanečisto.

Harmonogram:

17. 11. 2017 – Deskové a smart hry, hlavolamy v iQLANDII, od 10 do 17 h
18.—19. 11. 2017 – Den s hrami Dr. Bacilová a Dr. Heuréka, od 10 do 16 h

V rámci vstupného do expozic.

iQLANDIA, o. p. s., je členem České asociace science center.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky