Půjčky raději vyměnit, nebo sloučit?

TNBiz, 20.11.2017

Když se v bance mluví o refinancování či konsolidaci, víte, co vám vlastně nabízejí?

Pokud máte více úvěrových produktů, jako jsou různé půjčky, dlouho nesplacené kontokorenty nebo kreditky, pravděpodobně by se vám hodila konsolidace. Je to vlastně splacení jednoho úvěru jedním velkým – novým. Zpravidla tím získáte přehled nad svými financemi a ještě i ušetříte.

Oproti průměrné roční úrokové sazbě kreditních karet a kontokorentů, která se pohybuje okolo 20 %, vám bude totiž nabídnuta sazba daleko nižší. Průměrná je 8–9 % ročně, ale třeba Zonky umí i 3,99 %. Navíc si můžete výši splátek i dobu splácení do jisté míry nastavit podle svých možností.

Pokud jste před nějakým časem už tímto procesem prošli a výsledkem je jedna půjčka anebo máte nějakou úplně jinou, ale starší půjčku, pak se vám bude hodit refinancování. Díky tomu, že jsou nyní poměrně nízké úrokové sazby, vyplatí se „vyměnit starou za novou“.

Dalším důvodem, proč nad refinancováním uvažovat, je třeba i nastavení stávající půjčky, například máte moc vysokou splátku a vaše banka vám neumožnila ji snížit nebo se změnila vaše situace k lepšímu a mohli byste dostat lepší úrok.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky