Jemné linie v koupelně

Mimořádný designový potenciál revolučního materiálu SaphirKeramik se nejlépe projeví u nové koupelnové kolekce Val, kterou pro švýcarského specialistu na koupelny navrhl špičkový designér Konstantin Grcic z Mnichova. Díky svým jednoduchým křivkám, extrémně tenkým okrajům a jemně strukturovanému povrchu umyvadla z této kolekce získávají celosvětové ocenění a jedinečné postavení. Produktová rada Val zahrnuje umyvadla, umyvadlové mísy, sprchové vaničky, vany a nový koupelnový nábytek z kolekce Space.


Obdélníkové umyvadlo k uchycení na zeď se nabízí v šesti různých šířkách od 450 do 950 mm. Geometrické křivky tohoto umyvadla, resp. jeho steny pyšnící se zaobleními s minimálním poloměrem a jemně zakulacenými rohy, akcentují lidský a vstřícný charakter jemného materiálu SaphirKeramik.

 


SaphirKeramik je revoluční materiál přinášející budoucnost do tohoto odvětví. Jméno SaphirKeramik vystihuje přídavek minerálu korundu, který se v přírodě vyskytuje v různých podobách jako složka safíru. Keramika s jeho obsahem je tak podstatně tvrdší a má vyšší pevnost, což umožňuje vytvořit umyvadla v úplně novém designu. SaphirKeramik proto přináší dosud nevídanou sanitární keramiku s tenkými stěnami a extravagantními tvary. Materiál je odolný vůči abrazivním čisticím prostředkům a mechanickému oděru, keramika je zároveň i ekologickým a udržitelným výrobkem. Z velké části obsahuje přírodní suroviny – kaolin, jíl, živec a křemenný písek, lze ji tedy vyrábět ve velkém množství a na konci její dlouhé životnosti může být zcela recyklována.


Materiál SaphirKeramik má srovnatelnou pevnost s ocelí a dvakrát větší tvrdost než klasická skelná keramika. Vyšší tvrdost tak dovoluje tenčí stěny a jednodušší strukturu keramických částí, což vede k menší spotřebě materiálu, nižší hmotnosti a významným přínosům v oblasti udržitelnosti. Ačkoliv poloměry u klasické keramicky se pohybují od 7 do 8 mm, nová SaphirKeramik dosahuje neuvěřitelných 1-2 mm u hran a 2 mm u rohů.

 

 

Konstantin Grcic
Mnichovský návrhář Konstantin Grcic je jedním z nejvlivnějších designéru své doby a zároveň vyniká svými schopnostmi využívat nové materiály a výrobní technologie až na hranicích jejich možností. S naší novou radou SaphirKeramik jsme Grcicovi umožnili předefinovat a opět posunout kreativní potenciál odvětví koupelnové keramiky. Tato intenzivní spolupráce započala projektem SaphirKeramik a zaměřila se na řadu úžasných koncepčních studií vycházejících z umyvadel s dekorativními a současně funkčními povrchy.

LAUFEN

Osobitost tradiční švýcarské značky se odráží zejména v symbióze designu, kvality a funkčnosti. LAUFEN, prémiová značka v portfoliu ROCA je jedním z předních světových výrobců sanitární keramiky s globální distribuční sítí. Již více než 120 let používá značka LAUFEN lidstvu nejstarší známý tvárný materiál, za účelem tvorby inovativních sanitárních výrobků, vysoce moderní zařízení s legendární švýcarskou přesností. Výrobky LAUFEN jsou na první pohled jedinečné tím, že jejich švýcarský návrh spojuje hlavní designové trendy.

Více informací na:www.laufen.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna