Vítejte v chytré domácnosti

Příslušenství pro chytré bydleníNechte se inspirovat světem, kde i pouhým lusknutím prstu rozsvítíte světlo nebo si telefonem otevřete dveře dřív, než sáhnete na kliku. Odborníci z Hornbachu si připravili zajímavé rady a tipy týkající se chytrého bydlení. Zpestřete si a ulehčete si každodenní rutinu pomocí inteligentních systémů.

„Chytré bydlení je možné popsat jako sofistikovaný systém propojených chytrých zabezpečovacích zařízení, jako jsou například digitální dveřní zámky a kukátka, alarm, IP kamery, detektory kouře nebo pohybu, osvětlení,“ radí Zlatko Slebodník, odborník z Hornbachu, „díky chytrým zařízením a aplikace v mobilním telefonu vidíte, co se ve vašem domě děje, a můžete připojenou techniku odkudkoliv ovládat.“ Podstatou inteligentního bydlení je tedy ochrana domova a jeho snadné ovládání.

Podstata fungování chytré domácnosti

Systém chytrého bydlení poskytuje plnou kontrolu nad zabezpečením a ovládáním prostřednictvím inteligentních aplikací, které jsou vzájemně propojeny a hladce spolupracují. Celý systém, který je k instalaci velmi jednoduchý, je ovládán základní jednotkou SMART HUB. Jeho prostřednictvím jsou propojeny všechny chytré přístroje a zařízení - digitální dveřní kukátka, chytré dveřní zámky, klávesnice, dveřní a okenní kontakty, PIR detektory pohybu s fotoaparátem a videokamerou, spínané zásuvky a další příslušenství včetně mobilního telefonu.

„Všechny tyto komponenty jsou vzájemně propojeny a podle potřeby si můžete nastavovat pravidla použití celého inteligentního systému. Na dálku můžete například ovládat světla pomocí spínané zásuvky. Zjistit, kdo a kdy přišel domů, nebo vzdáleně otevřít dveře. Dále můžete na dálku aktivovat a deaktivovat alarm a po jeho spuštění si automaticky prohlédnout záběry z IP kamery,“ vysvětluje Zlatko Slebodník z Hornbachu.

Chytré zabezpečení

Během cestování můžete sledovat, zda je alarm v domě stále aktivovaný. „Pokud například okenní kontakt zjistí přítomnost narušitele anebo detektor kouře zjistí kouř, automaticky smart hub spustí alarm a na chytrý mobilní telefon okamžitě pošle upozornění, abyste o události věděli, i když nejste doma,“ objasňuje odborník z Hornbachu a dodává, že PIR čidlo pohybu s funkcí fotoaparátu nejenže spustí alarm, ale současně bude pořizovat fotografie narušitele, pokud se někdo v domě pohybuje.

 

Prostřednictvím chytré aplikace se nahraný záznam automaticky zobrazí v chytrém telefonu. Pomocí mobilní aplikace můžete také sledovat, kdo právě přišel nebo odešel. „Pokud jste v práci a rádi byste viděli, jestli vaše děti včas odešli do školy a aktivovali alarm, zobrazí se na vašem mobilním telefonu informace, kdo a kdy z domu odešel a zda je alarm aktivovaný,“ popisuje Zlatko Slebodník z Hornbachu.

Hornbach

Společnost HORNBACH je nezávislá, rodinná společnost, založená v roce 1877 a jako jediná v segmentu stavebních marketů má za sebou historii sahající přes pět generací. Společnost v současné době provozuje 154 stavebních a zahradních marketů v devíti evropských zemích, z toho 10 v České republice.

Koncept prodeje a sortiment výrobků jsou plně orientovány na potřeby zákazníků, kteří realizují své projekty, a také na profesionály. HORNBACH svým zákazníkům zaručuje trvale nízké ceny a zajišťuje si tak prvenství ve svém oboru. Četné nezávislé testy a studie potvrzují vysokou kvalitu poskytovaného poradenství a také výborný servis.

Společnost Hornbach je průkopníkem v oboru, neboť právě ona otevřela první kombinovaný stavební a zahradní market (1968), první velkoplošný „stavební hobby market“ (1980) a první stavební market s integrovaným Drive-in centrem (2003). Těmito kroky opakovaně dokládá svou schopnost inovovat. HORNBACH je několik desítek let významným zaměstnavatelem, v současné době se na úspěchu firmy podílí přibližně 16 500 zaměstnanců, z toho přibližně 1 430 v České republice.

Více informací na: www.hornbach.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika