Sladké Velikonoce: nesmí chybět tradiční beránek, ale i Cake Pops

Inspirujte se nápady Světa cukrářů A je to tady, Velikonoce opět klepou na dveře. A my si zase klademe otázku, co letos připravit, jak tyto svátky oslavit a co hlavně napéct? Chceme být letos originální, nebo tradiční? Zkuste oboje! Ke svátkům jara neodmyslitelně patří zvířátka jako kuřátka či králíčci, ale i velikonoční beránci. Chcete-li však vnést do pečení něco nového, vyzkoušejte velmi trendy cukrovinky – Cake Pops. Ty můžete nabídnout nejen při pohoštění návštěvy, ale také jimi odměnit přicházející koledníky. Jak se tedy na Velikonoce připravit, abyste byla patřičně IN a zvládla pečení na výbornou? Inspirujte se nápady Světa cukrářů a poraďte se s chytrými pomocníky na pečení. Proč dělat věci složitě, když to jde i jednoduše!

Klasika je klasika a tou je bezesporu velikonoční beránek. Ale aby se povedl, je nezbytné vybrat si správnou formu na pečení. K dispozici jsou jak klasické keramické formy, přesně takové, jaké měly naše babičky, ale i formy silikonové. Oboje však splní daný užitek. Beránka je pak po upečení možné ještě dozdobit. „Abyste beránka ještě vylepšili, můžete ho potáhnout marcipánovou či cukrovou hmotou. Nebo mu pomocí vhodných zdobicích špiček dodělat „sladký kožich“. Kromě klasické keramické či silikonové formy ho ale snadno vyrobíte i praktickými vykrajovátky, ať už jako perníček nebo z lineckého těsta,“ radí Michal Kubíček, majitel cukrářského portálu Svět cukrářů. A u Velikonoc se můžete zvířátky přímo vyřádit a udělat celou farmu. Stačí si pořídit vykrajovátka s těmi správnými motivy. Kromě klasického perníkového těsta si připravte i těsto sušenkové či křehké a vzniklá zvířátka pak slepujte džemem, krémem či oříškovou pomazánkou a zdobte dle vlastních nápadů. Fantazii se meze nekladou. Chcete-li být o Velikonocích ještě více kreativní a zabavit i vaše děti, použijte formičky i k vykrajování keramické hmoty. Vzniklý tvar pak po zaschnutí nazdobte a máte skvělou velikonoční dekoraci. Zvířátka pak můžete zavěsit na větvičky nebo zapíchnout do květináče.

Pokud chcete návštěvě a koledníkům letos připravit něco opravdu speciálního, vsaďte na aktuální hit, kterým jsou barevné a hravé Cake Pops neboli dortová lízátka. Ta můžete připravit dvojím způsobem. Buďto pomocí speciální silikonové formy upečete rovnou lízátka, která pak jen dozdobíte. Anebo si upečte těsto předem (piškotové nebo na muffiny), to potom v míse nadrolte a smíchejte s mascarpone, nutellou nebo karamelovým salkem, jak to máte rádi. Následně pak pomocí speciálních formiček či kleští můžete tvarovat lízátka jako květiny, srdíčka či lístky. Nakonec stačí napíchnout na dřívko, namočit do vaší oblíbené polevy dozdobit kokosem, cukrovými lupínky nebo griliášem. Velikonoční tematika navíc přímo vybízí vytvořit z těchto malých dortíků na špejli ozdobná vajíčka nebo zvířátka. Stačí jen z marcipánu vytvarovat oči, ouška, křidýlka a zobáčky a velikonoční nadílka je připravena. Nebo zakoupit přímo hotové dekorace na SvetCukraru.cz a lízátka dozdobit.

Více informací i další inspiraci najdete na www.SvetCukraru.cz

•••

Se Světem cukrářů se jakékoliv pečení jednoduše promění v umění, protože se správným vybavením je to zkrátka hračka. Vše potřebné pro všechny začátečníky i pokročilé je k dispozici v největším e-shopu na českém trhu Svět cukrářů, a to ať už se jedná o suroviny na výrobu, cukrářské či pekařské potřeby nebo doplňky ke stolování.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky