V Asii přivítali nový rok Psa, takové oslavy se jen tak nevidí

TNBiz, 16.2.2018

V Číně, Koreji a dalších asijských zemích oslavili o půlnoci příchod nového roku - roku Psa. Oslavy doprovázely ohňostroje a světelné show. Pes, jedno ze znamení čínského horoskopu, symbolizuje přátelství, věrnost a oddanost.

Průvody tanečnic, akrobatická vystoupení a alegorické vozy - v Honkongu oslavili příchod nového roku velkolepě. Do záře tisíců světel se ponořila i Šanghaj. Všemi barvami se rozzářily mrakodrapy, ulice i chrámy. Mohutné oslavy proběhly nejen v Číně, ale i po celé východní a jihovýchodní Asii.

V Pekingu zahájili první ráno nového roku tradičně - údery do mohutného chrámového zvonu. Účastníci obřadu doufají, že jim zvonění přinese štěstí. "Letos jsem sem přivezl i svoji maminku, aby zazvonila na zvonec. Přeji si, aby se moje rodina i celá země měli co nejlépe," popsal jeden z čínských turistů.

Chrámy zdobí tisíce červených lampiónů, u mnoha z nich se shromáždily davy lidí. Modlí se tam za zdraví, štěstí a spokojenost v novém roce a zapalují vonné tyčinky. Okolí svatostánků zaplnily krámky s pečeným masem i s ručně dělanými výrobky.

Kromě lidí slaví nový rok i pandy v zoo. Chlupatí medvídci dostali dokonce několik plyšových psů na hraní. A měli z nich takovou radost, že se o ně i poprali.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy