Státní zemědělský intervenční fond na Zemi živitelce představí kvalitní potraviny

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) se návštěvníkům na Zemi živitelce v Českých Budějovicích představí opět v největší expozici. Ta bude patřit především výrobcům oceněných potravin, které získaly značku kvality KLASA, Regionální potravina nebo BIO. O propagaci zmíněných značek se stará SZIF. Návštěvníky zveme nejenom na ochutnávku dobrot, ale i na bohatý doprovodný program, který bude většinou s dobrým jídlem souviset. 

Agrosalon Země živitelka je největší a zároveň i nejnavštěvovanější akcí svého druhu v ČR. Vloni na něj zavítalo přes 115 tisíc lidí. Také letošní ročník slibuje šest dnů plných netradičních zážitků a bohatý program po všech stránkách. Představí se zde jednotlivé zemědělské obory, zemědělská technika, na předvadišti bude probíhat zajímavý program, připravené jsou kulturní a doprovodné akce a na své si přijdou i rodiče s dětmi.

SZIF se veletrhu pravidelně účastní od roku 2004

Model hlavní expozice

Letošní ročník se koná od 22. do 27. srpna. SZIF se veletrhu pravidelně účastní od roku 2004, v pavilonu T1 se představí opět s největší expozicí. Tu bude tvořit především hlavní stánek, který budou lemovat pulty výrobců kvalitních potravin oceněných značkami KLASA, Regionální potravina a BIO. Představí se jich 36 a budou nabízet k ochutnání i nákupu uzeniny a masné výrobky, sýry, pekařské a cukrářské výrobky, mléčné produkty, džemy, lisované oleje, několik druhů piv a mnohé další. Součástí společné expozice tradičně bývá infopult SZIF, kde se zájemci z řad odborné i laické veřejnosti dozví informace o činnosti Fondu a především o aktualitách v zemědělských dotacích. Zároveň zde bude také pult s koordinátory krajů, kteří představí letošní vítěze soutěže Regionální potravina.

V blízkosti této expozice s výrobci se bude prezentovat samostatně značka Regionální potravina a loga potravin BIOlist a BIOzebra. Stánek Regionální potraviny nabídne především prostor pro zábavu. Na pódiu diváci uvidí kuchařskou show Ondřeje Slaniny nebo Petra Šímy. Vařit budou zejména z oceněných potravin, a co se tu uvaří, to se také sní. Pro diváky budou připraveny degustační porce. V programu nebude chybět představení oceněných výrobců, vaření z BIO potravin, dále soutěže organizované Potravinářskou komorou ČR, které se už staly evergreeny, například o nejlepší bramborový salát, v pojídání ovocných knedlíků, v pití mléka nebo jedení párků. Vystoupí zde someliér s ochutnávkou vín. Každý den se ponese v duchu některého z krajů a tomu budou přizpůsobené i folklorní vystoupení a workshopy. Určitě potěší i soutěž o piknikové koše. Program je tedy opravdu pestrý.

Slavnostní atmosféru na veletrhu využívá SZIF pravidelně k předávání certifikátů KLASA nově oceněným výrobcům. To začne na pódiu stánku Regionální potraviny v den zahájení Země živitelky 22. srpna mezi 11 a 11.45. Ocenění šesti novým držitelům značky KLASA předají zástupci Ministerstva zemědělství a SZIF.


Vladimíra Nováková, tisková mluvčí SZIF

 


 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy