Vánoce jsou svátky světla. Ozdobte si domov tradičními svítícími dekoracemi, řetězy a girlandami

Vánoční čas ohlašovala podle knihy knih kometa, zářící světlo na obloze. A se světlem jsou Vánoce spojovány i dnes, nejen s rodinou a dárky, ale především se svíčkami, zářícími a ozdobenými stromečky, světlem v oknech a adventními věnci se čtyřmi svícemi… Jen s pomocí světel, svíček a řetězů vykouzlíte k nazdobené vánoční domácnosti tu nejkrásnější atmosféru, která se odrazí i v zářících očích vašich blízkých shromážděných kolem slavnostně prostřeného stolu.

 

I dnes mají ve vánočním čase své místo svíčky, prskavky a živý oheň, ale přece jen - ty musí být neustále pod kontrolou, abyste vy, vaše děti, mazlíčci i vaše domácnost byli v bezpečí. Proto se svíčky sice zapalují, ale spíše na chvilku a pod dohledem, pro trvalejší výzdobu ve vánoční čas je praktičtější použit spíše LED vánoční osvětlení EMOS. S jeho pomocí nádherně ozdobíte stromeček, stylově osvětlíte okno vánočními motivy, spustíte vánoční světelné girlandy či sítě z balkonu – slavnostně ozdobíte celý dům uvnitř či zvenku.

Vánoce, to je především stromeček, který musí být ozdobený svítícími vánočními řetězy, protože teprve rozsvícení stromečku je to pravé kouzlo Vánoc – ať už preferujete bílou v teplém nebo ve studeném tónu, nebo naopak máte raději barevná světla. Ale stromeček můžete i „naprogramovat“, protože některé řetězy umožňují si nastavit časování, kdy se stromeček nebo další dekorace budou sami rozsvěcet či zhasínat – je přece zbytečné, aby svítil přes den, stačí stromeček rozzářit, až se zešeří, ať už jste zrovna doma nebo ještě ne. Jiné řetězy nabízejí i volbu mezi několika režimy, kdy svítí či blikají nebo mění barvy podle vašich požadavků, případně dokonce umožňují rozsvěcení stromečku nastavit přes mobilní aplikaci. Svítícími řetězy, ať už klasickými, nebo těmi „chytrými“, nemusíte ale zdobit jen stromeček v interiéru, můžete je využít i venku a ozdobit s nimi třeba strom na zahradě, balkon nebo rovnou celý dům. Kromě jednoduchých řetězů si lze vybrat i mezi rampouchy, hvězdami nebo závěsy, nebo je i kombinovat.

Chcete-li ozdobit řetězy celý dům, pak potřebujete více než jedno balení řetězů. Potom je vhodně volit spíše spojovací řetězy, kde si můžete pořizovat jednotlivé moduly i postupně v takové celkové délce, aby to splňovalo vaše představy – jak na délku, tak na typ dekorace, nebo i technické požadavky.

 

Můžete ale vánoční motivy na svůj dům pouze zvenku promítat pomocí vánočních projektorů, nebo svítícími dekoracemi ozdobit zahradu domu – vánočními lucernami, sněhulákem nebo třeba ledním medvědem, to záleží na tom, jak velkolepě zamýšlíte vánoční zdobení svého domova pojmout.

Ale i vnitřní svítící dekorace nabízejí neuvěřitelné možnosti, jak navodit (nejen vánoční) atmosféru, můžete je použít i přímo jako vánoční nebo mikulášský dárek – například svítící adventní kalendáře více než co jiného dětem připomenou, jak se vánoční svátky blíží. A LED svíčka s hvězdičkami nebo se sněhovými vločkami (vnitřní projektor) může sloužit jako noční světýlko u nejedné dětské postele. Za pomoci LED svíček a svícnů, svítících koulí a vloček, postaviček, betlémů, domečků a dekorativních stromků, které postavíte na stůl a nebo třeba do okna a rozsvítíte, tak tím světlem můžete oznámit celému světu, že u vás doma je na vánoce vše připraveno.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry