Letošní Srdíčkové dny jsou v plném proudu, v Praze je slavnostně zahájilo Zábavné odpoledne

V pondělí 20. 9. na náměstí Míru v Praze 2 zahájila obecně prospěšná společnost Život dětem další ročník veřejné sbírky Srdíčkové dny ve prospěch rodin s vážně nemocnými dětmi.

Už tradičně přišli nemocné děti podpořit oblíbení zpěváci, například Monika Absolonová, Leona Machálková, Marian Vojtko, Petra Černocká, Kateřina Brožová, Bohuš Matuš, Hanka Křížková, Heidi Janků, Jan Bendig. Divákům se představila též debutující zpěvačka Valerie MOOD, která zazpívala dvě skladby ze svého prvního alba SelfSabotage.

Ani tentokrát nechyběly preventivní zdravotní programy - lékaři z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady kontrolovali návštěvníkům mateřská znaménka a pihy, odborníci z PROMEDICA PRAHA GROUP měřili hladinu cukru v krvi a odhalili mnoho těch, kterým hrozí problémy s nebezpečnou cukrovkou a měli by se začít léčit a specialisté z ORTOPTIKY dr. Očka zkontrolovali dětem oči.

„Toto krásné odpoledne rozeběhlo veřejnou sbírku podzimní Srdíčkové dny, která se do konce týdne koná na území celé naší republiky. Tváří Srdíčkových dnů je malý Míša, který trpí vzácným genetickým onemocněním – spinální svalovou atrofií prvého stupně, tedy tou nejtěžší formou,“ říká Maria Křepelková, ředitelka obecně prospěšné organizace Život dětem

Pokud se někomu nepodařilo zastihnout dobrovolníky na ulicích při prodeji sbírkových předmětů, může se do pomoci nemocným dětem připojit ještě v rámci online Srdíčkových dnů na www.srdickovedny.cz, může také poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM60 na číslo 87777. Podpořit Míšu a další nemocné děti může také libovolným příspěvkem na účet 83297339/0800, VS 1234.

„Život dětem děkuje všem laskavým lidem, kterým nejsou osudy vážně nemocných dětí lhostejné, za pomoc a podporu,“ dodává za Život dětem osoba nejpovolanější Maria Křepelková



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy