Rubriky, hledání v titulcích

KUCHYNĚ gorenje, kuchyně Gorenje, kuchyně gorenje

Česká kuchyně a pepř: koření, které nám opepří život

Publikováno: 3.02.2017, Zavařování a vaření
Když se řekne koření, nejčastěji nás napadne pepř. To proto, že se jedná o nejuniverzálnější koření ze všech, používané prakticky v každé významnější kuchyni světa. Jak moc toho ale vlastně o pepři víme, o surovině kvůli níž se dříve riskovaly životy?... Celý článek

Dekorativní sklo: originální doplněk naší kuchyně

Publikováno: 23.01.2017, Kuchyně
Jemné tkaniny, síťovinu nebo drátěnou mřížku, a to vše podle posledních trendů dnes můžete najít na skleněných výplních akrylátových dvířek! Díky čemu je to možné? „Dvířka T.acrylic jsou nyní nabízena i s možností volby působivého prosklení ozvláštněného. Celý článek

Kuchyňská deska: nejvytíženější místo v kuchyni

Publikováno: 20.12.2016, Kuchyně
Při výběru kuchyňské desky se jako první zaměřujeme na materiál a barvu. Materiál desky volte s ohledem na vytíženost kuchyně. „Pokud vaříte alespoň jednou denně, vyplatí se investice do odolnějšího povrchu. A zde přichází na řadu i finanční stránka. Celý článek

Česká kuchyně: jaké bylinky a koření nesmí chybět v české kuchyni

Publikováno: 6.11.2016, Zavařování a vaření
Od úpravy jídla se odvíjí druhy koření, které je vhodné k jejich přípravě. V průběhu času se u nás mění i složení a způsob přípravy jídla. Tak se v českých kuchyních postupně po staletí zabydlují nejrůznější bylinky a koření z celého světa. Celý článek

Češi si nejčastěji pořizují bílé kuchyně v kombinaci se dřevem

Publikováno: 2.11.2016, Kuchyně
Bílé kuchyně nejsou typické pouze pro Čechy, tento dlouhodobý trend je podle největšího evropského výrobce kuchyní Nobillia patrný v celé Evropě. Letošním trendem v kuchyních jsou také hnědé a šedé barvy. Celý článek

Bylinky a koření: do kuchyně i pro zdraví

Publikováno: 30.10.2016, Tipy a triky
Byliny se sbíraly ve všech starých kulturách, co paměť lidstva sahá a možná ještě dál. Od pradávna člověk hledal příčinu nemocí, nejprve spíše náhodně, později opakováním a zkušenostmi začal objevovat rostliny, které zmenšovali obtíže. Celý článek

Jak správně umýt kuchyň? Návod pro české hospodyňky

Publikováno: 9.09.2016, Kuchyně
Kuchyně se využívá celoročně. V létě dostává zabrat společným jídlem s přáteli či rodinou, na druhou stranu je také čas na dovolené a využití venkovních grilů. Pokud se pustíte do úklidu před odcestováním, můžete se těšit na návrat do čistého domu či... Celý článek

Recepty z rybízu: jak rybíz jednoduše využít v kuchyni!

Publikováno: 30.07.2016, Recepty na víkend
Rybíz očistěte a omyjte. Formu vyložte potravinářskou fólií. Žloutky smíchejte s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšlehejte ve vodní lázni do žluté pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky... Celý článek

Světla v interiéru: jak správně osvětlit kuchyň, chodbu, schodiště i koupelnu

Publikováno: 6.06.2016, Interiéry
Osvětlení takových prostor, jako je kuchyň, koupelna nebo chodba, bývá často oříškem. Právě tady je totiž více než kdekoli jinde nutné skloubit estetickou stránku světel s jejich praktičností. Celý článek

Konopí v kuchyni: příprava konopného pesta

Publikováno: 25.05.2016, Zavařování a vaření
Zkusili jste již konopí v kuchyni? A co takhle domácí přípravu pesta? Jestli ještě ne, následující recept přiblíží, jak na to. Na Konopné pesto si připravte: 100g piniových semínek (můžete je nahradit vlašskými ořechy) 50g konopných semínek 50g... Celý článek