Kuchyně, kuchyňské linky, kuchyňské spotřebiče, jídelny

Kuchyně to je srdcem a pomyslným středem každého domova. Kuchyně je místo, kde se skladuje a připravuje jídlo a kde se v mnoha případech i stoluje. Kuchyně sestává z kuchyňské linky, kuchyňských spotřebičů a jídelny, nebo jídelního koutu. Stolování je také společenskou událostí, kdy se schází u stolu rodina, nebo přátelé.

Jak vybrat nábytek do malého bytu: Vsaďte na světlé barvy, sklo a oblé hrany

Publikováno: 6.05.2015, Interiéry
Jak vybrat nábytek do malého bytu: Vsaďte na světlé barvy, sklo a oblé hrany. Ne každý má to štěstí, aby mohl žít v ohromném bytě, kde se na nějaký centimetr nehledí. Průměrný český byt je spíše menší a zdi domů ukrývají i opravdu malé bytečky, kde... Celý článek

Rekonstrukce kuchyně – nákup konkrétního vybavení

Publikováno: 18.05.2015, Kuchyně
Rekonstrukce kuchyně – nákup konkrétního vybavení. Pokud se majitelé domu nebo bytu rozhodnou k rekonstrukci, velmi často je volba té místnosti zcela jasná. Je jí samozřejmě kuchyně, jelikož právě ta se dnes může stávat centrálním bodem současných... Celý článek

Remoska: česká remoska je stálice kuchyně i celosvětový patent

Publikováno: 9.04.2015, Kuchyně
Remoska, to je fenomén české kuchyně a zároveň český patent. Remoska má svoji dlouholetou tradici, na kterou navázal současný výrobce s remoskou světových parametrů. Remoska úspěšně obstála v konkurenci s nejnovějšími spotřebiči a potvrdila svou... Celý článek

Elektřina v kuchyni: kolik stojí provoz spotřebičů?

Publikováno: 27.02.2015, Energetické okénko
V každé běžné domácnosti se najde lednička, mikrovlnka, rychlovarná konvice nebo třeba myčka. Kolik za ně vlastně průměrný spotřebitel zaplatí? Plná lednice jídla není zadarmo Elektrospotřebiče v kuchyni patří mezi nejnáročnější. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Co vám chybí v kuchyni? Dřezová baterie pro domácí kuchaře!

Publikováno: 12.02.2015, Kuchyně
Co vám chybí v kuchyni? Dřezová baterie pro domácí kuchaře! GROHE představuje dřezovou baterii určenou pro vášnivé kuchaře, která v sobě spojuje elegantní vzhled a funkce na profesionální úrovni... Celý článek

Finská kuchyně a finský životní styl

Publikováno: 27.11.2014, Tiskové zprávy
Finská kuchyně a finský životní styl. Pokud se hovoří o severské kuchyni, většinou si lidé představí různé druhy ryb a jednoduché přílohy. Finská kuchyně je přitom mnohem bohatší. Celý článek


Kuchyně diskuze a fórum, témata s nejnovějšími příspěvky

5. listopadu 2014 12:07

21. října 2014 17:38

13. března 2013 09:47

17. května 2015 09:56

12. května 2015 22:31

27. dubna 2015 16:12

4. února 2011 21:51

17. prosince 2014 13:37

16. května 2015 17:34

20. října 2014 17:46

6. května 2015 11:06

7. ledna 2015 17:32

30. listopadu 2013 18:53


KUCHYNĚ: střed našeho domova je kuchyně

Publikováno: 7.11.2014, Kuchyně
KUCHYNĚ je střed našeho domova. Kuchyně = prostor tvořivých kulinářských nápadů a společenského setkávání s rodinou a přáteli. Od pradávna do dneška je kuchyně místo, kde se připravuje a většinou i vychutnává jídlo. Celý článek

Podstata domácnosti? Kuchyně jako dělaná pro vás!

Publikováno: 13.10.2014, Kuchyně
Ne každý z nás si to uvědomuje, ale v kuchyni člověk tráví velkou část dne. Ať už se jedná o přípravu ranní kávy, pečení dortu na nedělní oslavu, či vaření typického českého vepřo-knedlo-zelo, kuchyni se nevyhneme. Celý článek

Bylinky se vracejí: zdravé bylinky v kuchyni, lékárničce i koupelně

Publikováno: 11.09.2014, Zahrada
Zdravé bylinky se vracejí do našich domovů. Bylinky, i ty méně známé stále častěji najdeme v kuchyni při přípravě studených i teplých pokrmů. Také v domácí lékárně je můžeme využít pro přípravu léčivých čajů, sirupů a mastí. Celý článek

Historické Čechy 15. století: středověká kuchyně, příprava jídla

Publikováno: 22.04.2014, Tipy a triky
Příprava jídla a středověká kuchyně v 15. století měla svá pravidla. Vařený pokrm se podával dvakrát denně a rodina jedla vždy společně u stolu. Kromě společného oběda a večeře se jedlo brzy ráno a ranní jídlo nebylo vařené. Celý článek

Bylinková zahrádka za oknem v kuchyni

Publikováno: 3.04.2014, Tipy a triky
Základem kvalitní a chutné kuchyně jsou vždy čerstvé suroviny. Ze zmrazené zeleniny nikdy neuděláte silný vývar a stejně tak sušené bylinky nikdy zcela nemůžou nahradit ty čerstvé, jejichž vůně se prolíná celou místností. Celý článek

Historie středověké kuchyně a stolování v Čechách 13. století

Publikováno: 6.02.2014, Tipy a triky
Historie udává, že středověká kuchyně na území Čech a Moravy ve 13. století byla možná překvapivě pestrá. Základem byl chléb, ale nechybělo maso, kaše z mouky, krup, hrachu i ovoce a mléčné výrobky z kravského, kozího a ovčího mléka. Celý článek