Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recepty, co voní po másle: domácí máslové housky

Publikováno: 24.06.2017
Recept na domácí máslové housky opravdu není složitý. Upéct domácí máslové housky opravdu není žádná věda. Stačí pár ingrediencí a za chvilku máte hotovo. Inspirujte se receptem... Celý článek

Recepty, co voní po másle: skořicové máslové sušenky

Publikováno: 23.06.2017
Používat poctivé máslo v receptech se vyplatí. Chuť i vůni másla totiž nenahradí žádný ztužený margarín. Kvalitní máslo navíc organismu prospívá. Vyzkoušejte recept na klasické máslovky se skořicí... Celý článek

Recepty vonící po másle: bylinkové máslo jako základ

Publikováno: 16.06.2017
Připravte si doma jednoduchý recept na bylinkové máslo. Skvěle se hodí k pečeným a grilovaným masům, doplní brambory nebo dokáže ozvláštnit klasický chléb. Využijte bylinky, které doporučujeme v receptu, nebo takové, jaké máte nejraději. Celý článek

Recepty vonící po másle: vepřová panenka se šalvějovým máslem

Publikováno: 9.06.2017
Recepty, kde máslo hraje nazastupitelnou roli je více nežli hodně. Jakmile vstoupíte do místnosti, kterou prolíná libá máslová vůně, zmocní se vás pocit připravovanou dobrotu ihned ochutnat. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Recepty z vajec se neomrzí: zapečená omeleta se sýrem a zeleninou

Publikováno: 17.04.2017
Recepty z vajec se opravdu neomrzí, již proto, že je jich tolik. Omeleta patří mezi nejpoblíbenější z nich. Zkuste omeletu, která vás zasytí a nadchne svou chutí i jednoduchostí přípravy. Celý článek

Vejce a recepty: domácí žloutkový pudink

Publikováno: 12.04.2017
Vejce je potravina, která se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Chcete si udělat sladkou a jednoduchou mňamku? Pak vyzkoušejte recept na domácí žloutkový pudink... Celý článek


Velikonoční nádivka: nádivka patří mezi velikonoční recepty, které máme nejraději

Publikováno: 12.04.2017
Velikonoční nádivka patří mezi velikonoční recepty, které máme nejraději. Velikonoce v kuchyni jsou ve znamení zejména velikonočních vajec, velikonočních nádivek, velikonočních beránků, mazanců, pletýnek a dalších velikonočních receptů. Celý článek

Recepty na úpravu vajec: farmářský salát se ztraceným vejcem

Publikováno: 11.04.2017
Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné... Celý článek

Recept na zeleninový salát s chlebovými krutony

Publikováno: 30.03.2017
Také už se nemůžete dočkat, až přijde sezona čerstvé zeleniny? Připravte si už teď svěží salát a doplňte ho křupavými krutony z českého chleba ovoněného stroužkem česneku. Věděli jste, že i chleby se prodávají s oceněním kvality? Celý článek

Recept na cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Publikováno: 24.03.2017
Chléb nemusíme mazat jen máslem, v kuchyni má pestřejší využití. Přestože se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku. Celý článek

Skvělá večeře, oběd, nebo svačina: topinka s hovězím steakem a žampiony

Publikováno: 20.03.2017
Topinka, to je jedno z klasických chlebových jídel. Ale ne vždy musí být jen s česnekem a pikantní pomazánkou. Připravili jsme recept, kde se na křupavé topince potkávají listy čerstvého špenátu, žampiony restované na cibulce a chuť luxusu tomuto jinak... Celý článek

3 tipy na nápaditou svačinu, která je zdravá a bude chutnat

Publikováno: 16.03.2017
Hledáte tip, jak obohatit svoji běžnou svačinu? Připravili jsme pro vás tři, které máme nejradši. A jaký z nich je podle vašeho gusta? Zakousněte se do čerstvého chleba s křupavou kůrkou a je už jen na vás, jestli se vám na jazyku rozprostře svěží chuť... Celý článek