Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recept na cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Publikováno: 24.03.2017
Chléb nemusíme mazat jen máslem, v kuchyni má pestřejší využití. Přestože se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku. Celý článek

Skvělá večeře, oběd, nebo svačina: topinka s hovězím steakem a žampiony

Publikováno: 20.03.2017
Topinka, to je jedno z klasických chlebových jídel. Ale ne vždy musí být jen s česnekem a pikantní pomazánkou. Připravili jsme recept, kde se na křupavé topince potkávají listy čerstvého špenátu, žampiony restované na cibulce a chuť luxusu tomuto jinak... Celý článek

3 tipy na nápaditou svačinu, která je zdravá a bude chutnat

Publikováno: 16.03.2017
Hledáte tip, jak obohatit svoji běžnou svačinu? Připravili jsme pro vás tři, které máme nejradši. A jaký z nich je podle vašeho gusta? Zakousněte se do čerstvého chleba s křupavou kůrkou a je už jen na vás, jestli se vám na jazyku rozprostře svěží chuť... Celý článek

Recept na holandský řízek s eidamem

Publikováno: 16.02.2017
Máte rádi kombinaci mletého masa a sýra? Pak by ve vaší kuchařce neměl chybět recept na holandský řízek, který mají hodně v oblibě i děti. Pokud se vám líbí, že po rozkrojení řízečku sýr krásně vyteče, použijte při přípravě pokrmu tučnější variantu... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Svačina, nebo večeře: tvarohová pomazánka s eidamem a česnekem

Publikováno: 14.02.2017
Co nosili drvoštěpi do lesa, aby měli pořádně vydatnou a výživnou svačinu? Čerstvý chleba s domácí tvarohovou pomazánkou. Přidejte do ní trochu eidamu s česnekem a hnedle máte připravenou chutnou, vyváženou a poměrně lehkou večeři. Celý článek

Recept na víkend: krémová česnečka se sýrovým chipsem

Publikováno: 10.02.2017
Na česnečku existuje nepřeberné množství receptů od její klasické „kocovinové“ verze až po hutnou smetanovou. V následujícím receptu bude česnečka povýšena na slavnostní nedělní oběd, a to nejen díky lahodné krémové konzistenci, ale i úžasným sýrovým... Celý článek


Recept na rajskou omáčku doplňte větvičkou tymiánu

Publikováno: 26.01.2017
Rajská omáčka - pro mnohé je recept na tu správnou a poctivou rajskou od dětství jeden z nejoblíbenějších. Ta správná chuť spočívá ve vyváženosti sladké a kyselé, v provařenosti omáčky a v dobré přípravě správného masa. Celý článek

Recept na víkend: pivní marináda na maso

Publikováno: 20.01.2017
Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici. Ale máme vyzkoušeno, že s ní chutná skvěle i kuřecí maso. Celý článek

Originální recepty s kečupem: vegetariánský koláč

Publikováno: 13.01.2017
Jak se říká, v jednoduchosti je krása. A tento slaný koláč vypadá přímo nádherně, co myslíte? Výhodou je, že je vhodný i pro vegetariány a upečený je doslova za pár minut. Celý chutná po rajčatech, která koláč obohacují o tolik prospěšný antioxidant... Celý článek

Recept na svíčkovou omáčku – není svíčková, jako svíčková!

Publikováno: 25.12.2016
Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací. Celý článek

Rybí recepty: chutné a zdravé jídlo z českého kapra

Publikováno: 22.12.2016
Rybí recepty: chutné a zdravé jídlo z českého kapra. Proč připravovat jen mořské ryby, když náš, český kapr má tolik možností a existuje receptů jako ho dobře připravit. Rozhodně se nejedná pouze o kapra smaženého v trojobalu. Celý článek

Nejznámější vánoční příloha: oblíbený bramborový salát

Publikováno: 22.12.2016
Bramborový salát je oblíbená vánoční příloha, kterou nemusíme připravovat jen o vánocích. Výraznou chuť bramborového salátu v různých obměnách znali již v Rakousko – Uhersku a carském Rusku, znají ho v Polsku, ve Velké Británii, Holandsku, Americe a... Celý článek