Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recept na víkend: pivní marináda na maso

Publikováno: 20.01.2017
Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici. Ale máme vyzkoušeno, že s ní chutná skvěle i kuřecí maso. Celý článek

Originální recepty s kečupem: vegetariánský koláč

Publikováno: 13.01.2017
Jak se říká, v jednoduchosti je krása. A tento slaný koláč vypadá přímo nádherně, co myslíte? Výhodou je, že je vhodný i pro vegetariány a upečený je doslova za pár minut. Celý chutná po rajčatech, která koláč obohacují o tolik prospěšný antioxidant... Celý článek

Recept na svíčkovou omáčku – není svíčková, jako svíčková!

Publikováno: 25.12.2016
Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací. Celý článek

Rybí recepty: chutné a zdravé jídlo z českého kapra

Publikováno: 22.12.2016
Rybí recepty: chutné a zdravé jídlo z českého kapra. Proč připravovat jen mořské ryby, když náš, český kapr má tolik možností a existuje receptů jako ho dobře připravit. Rozhodně se nejedná pouze o kapra smaženého v trojobalu. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Nejznámější vánoční příloha: oblíbený bramborový salát

Publikováno: 22.12.2016
Bramborový salát je oblíbená vánoční příloha, kterou nemusíme připravovat jen o vánocích. Výraznou chuť bramborového salátu v různých obměnách znali již v Rakousko – Uhersku a carském Rusku, znají ho v Polsku, ve Velké Británii, Holandsku, Americe a... Celý článek

Sváteční recepty na vánoční pečení: pekanový koláč

Publikováno: 21.12.2016
Šéfkuchař Michal Nikodém je milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech. „Ačkoliv je v dnešní době módní vynechávat ve stravě lepek nebo třeba mléko, já sám si nedovedu představit, že bych. Celý článek


Sváteční recepty vhodné i na Vánoce: krůtí s jablkem a kurkumou

Publikováno: 16.12.2016
Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v... Celý článek

Vánoční klasika netradičně: recepty na nápaditý bramborový salát

Publikováno: 16.12.2016
Bramborový salát s ananasem, krabím masem a kari500 g brambor,250 g krabích tyčinek, 100 g ananasu, 50 g pórku, 80 g kukuřice, 180 ml tatarské omáčky, sůl, pepř, kari koření (nemusí... Celý článek

Vánoční bramborový salát: lahodný recept se šunkou

Publikováno: 17.11.2016
Bramborový salát máme spojený s Vánočními svátky a zejména se Štědrým dnem. Většinou se dělá ve velké množství. Jako příloha se podává ke štědrovečerní rybě, nebo smaženému řízku, výtečný je několik dní naleželý samotný, nebo s pečivem. Celý článek

Recept na správné šunkofleky

Publikováno: 12.11.2016
Asi se vám už stalo, že jste do nějakého zapečeného jídla použili místo šunky nějaký levnější salám. Řekli jste si, že je to jedno, stejně tam ta chuť příliš nevynikne. Nicméně mlsnější jazýček by to nejspíše poznal. Celý článek

Kachna a recepty: když dostaneme chuť na kachnu

Publikováno: 11.11.2016
Dnes se leckde připravuje svatomartinská husa, ale je mnoho lidí, kteří dají přednost kachně. Kachna není tak tučná a její příprava může být pestřejší. Česká klasika, pečená kachna s knedlíky a zelím ze všech úprav asi stejně vítězí... Celý článek

Soutěžní recepty: připravte si slaný koláč se sýrem, cuketou a lososem a vyhrajte

Publikováno: 28.10.2016
Chcete připravit něco dobrého a zrovna vás nenapadá, co by to mohlo být? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu... Celý článek