Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recepty s rajčaty: bruschetta s bazalkou, česnekem a rajčaty

Publikováno: 16.08.2017
V jednoduchosti je síla, což potvrzuje také následující recept – křupavá bruschetta s rajčaty provoněná bazalkou a česnekem. Ačkoliv se zde rajčata zapékají, nepodceňujte jejich chuť. Ta nejlepší jsou buď ze zahrádky, nebo oceněná značkami kvality (např. Celý článek

Sladké recepty: grilované jahodové špízy s dipem z tvarohu

Publikováno: 15.07.2017
Receptů na grilování je opravdu mnoho, ale grilované jahodové špízy neděláte každý den... Vyzkoušejte jeden z letních receptů a použijte jahody z vlastní zahrady, nebo kupte ty české, budou chutnější, nežli ty dovezené. Celý článek

Recepty z jahod: lahodný salát s kozím sýrem a jahodami

Publikováno: 1.07.2017
Některé recepty svým složením mohou vypadat až překvapivě, přesto, nebo právě proto jsou výtečné. Jahody se totiž skvěle hodí i do slaných salátů. Díky jejich kombinaci s baby špenátem, ořechy a kozím sýrem se budou vaše chuťové pohárky cítit jako v... Celý článek

Sladké recepty plné jahod: tvarohové nočky s jahodovou omáčkou

Publikováno: 30.06.2017
Jahodová sezóna je v plném proudu. Přestože jsou čerstvé jahody naprosto dokonalé, můžeme si s nimi v kuchyni trochu pohrát. Jenom nezapomínejte, že ty nejlahodnější kousky si buď sami vypěstujete na zahrádce, nasbíráte na samosběru, nebo zakoupíte od... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Recepty, co voní po másle: domácí máslové housky

Publikováno: 24.06.2017
Recept na domácí máslové housky opravdu není složitý. Upéct domácí máslové housky opravdu není žádná věda. Stačí pár ingrediencí a za chvilku máte hotovo. Inspirujte se receptem... Celý článek

Recepty, co voní po másle: skořicové máslové sušenky

Publikováno: 23.06.2017
Používat poctivé máslo v receptech se vyplatí. Chuť i vůni másla totiž nenahradí žádný ztužený margarín. Kvalitní máslo navíc organismu prospívá. Vyzkoušejte recept na klasické máslovky se skořicí... Celý článek


Recepty vonící po másle: bylinkové máslo jako základ

Publikováno: 16.06.2017
Připravte si doma jednoduchý recept na bylinkové máslo. Skvěle se hodí k pečeným a grilovaným masům, doplní brambory nebo dokáže ozvláštnit klasický chléb. Využijte bylinky, které doporučujeme v receptu, nebo takové, jaké máte nejraději. Celý článek

Recepty vonící po másle: vepřová panenka se šalvějovým máslem

Publikováno: 9.06.2017
Recepty, kde máslo hraje nazastupitelnou roli je více nežli hodně. Jakmile vstoupíte do místnosti, kterou prolíná libá máslová vůně, zmocní se vás pocit připravovanou dobrotu ihned ochutnat. Celý článek

Recepty z vajec se neomrzí: zapečená omeleta se sýrem a zeleninou

Publikováno: 17.04.2017
Recepty z vajec se opravdu neomrzí, již proto, že je jich tolik. Omeleta patří mezi nejpoblíbenější z nich. Zkuste omeletu, která vás zasytí a nadchne svou chutí i jednoduchostí přípravy. Celý článek

Vejce a recepty: domácí žloutkový pudink

Publikováno: 12.04.2017
Vejce je potravina, která se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Chcete si udělat sladkou a jednoduchou mňamku? Pak vyzkoušejte recept na domácí žloutkový pudink... Celý článek

Velikonoční nádivka: nádivka patří mezi velikonoční recepty, které máme nejraději

Publikováno: 12.04.2017
Velikonoční nádivka patří mezi velikonoční recepty, které máme nejraději. Velikonoce v kuchyni jsou ve znamení zejména velikonočních vajec, velikonočních nádivek, velikonočních beránků, mazanců, pletýnek a dalších velikonočních receptů. Celý článek

Recepty na úpravu vajec: farmářský salát se ztraceným vejcem

Publikováno: 11.04.2017
Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné... Celý článek