Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recept na holandský řízek s eidamem

Publikováno: 16.02.2017
Máte rádi kombinaci mletého masa a sýra? Pak by ve vaší kuchařce neměl chybět recept na holandský řízek, který mají hodně v oblibě i děti. Pokud se vám líbí, že po rozkrojení řízečku sýr krásně vyteče, použijte při přípravě pokrmu tučnější variantu... Celý článek

Svačina, nebo večeře: tvarohová pomazánka s eidamem a česnekem

Publikováno: 14.02.2017
Co nosili drvoštěpi do lesa, aby měli pořádně vydatnou a výživnou svačinu? Čerstvý chleba s domácí tvarohovou pomazánkou. Přidejte do ní trochu eidamu s česnekem a hnedle máte připravenou chutnou, vyváženou a poměrně lehkou večeři. Celý článek

Recept na víkend: krémová česnečka se sýrovým chipsem

Publikováno: 10.02.2017
Na česnečku existuje nepřeberné množství receptů od její klasické „kocovinové“ verze až po hutnou smetanovou. V následujícím receptu bude česnečka povýšena na slavnostní nedělní oběd, a to nejen díky lahodné krémové konzistenci, ale i úžasným sýrovým... Celý článek

Recept na rajskou omáčku doplňte větvičkou tymiánu

Publikováno: 26.01.2017
Rajská omáčka - pro mnohé je recept na tu správnou a poctivou rajskou od dětství jeden z nejoblíbenějších. Ta správná chuť spočívá ve vyváženosti sladké a kyselé, v provařenosti omáčky a v dobré přípravě správného masa. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Recept na víkend: pivní marináda na maso

Publikováno: 20.01.2017
Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici. Ale máme vyzkoušeno, že s ní chutná skvěle i kuřecí maso. Celý článek

Originální recepty s kečupem: vegetariánský koláč

Publikováno: 13.01.2017
Jak se říká, v jednoduchosti je krása. A tento slaný koláč vypadá přímo nádherně, co myslíte? Výhodou je, že je vhodný i pro vegetariány a upečený je doslova za pár minut. Celý chutná po rajčatech, která koláč obohacují o tolik prospěšný antioxidant... Celý článek


Recept na svíčkovou omáčku – není svíčková, jako svíčková!

Publikováno: 25.12.2016
Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací. Celý článek

Rybí recepty: chutné a zdravé jídlo z českého kapra

Publikováno: 22.12.2016
Rybí recepty: chutné a zdravé jídlo z českého kapra. Proč připravovat jen mořské ryby, když náš, český kapr má tolik možností a existuje receptů jako ho dobře připravit. Rozhodně se nejedná pouze o kapra smaženého v trojobalu. Celý článek

Nejznámější vánoční příloha: oblíbený bramborový salát

Publikováno: 22.12.2016
Bramborový salát je oblíbená vánoční příloha, kterou nemusíme připravovat jen o vánocích. Výraznou chuť bramborového salátu v různých obměnách znali již v Rakousko – Uhersku a carském Rusku, znají ho v Polsku, ve Velké Británii, Holandsku, Americe a... Celý článek

Sváteční recepty na vánoční pečení: pekanový koláč

Publikováno: 21.12.2016
Šéfkuchař Michal Nikodém je milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech. „Ačkoliv je v dnešní době módní vynechávat ve stravě lepek nebo třeba mléko, já sám si nedovedu představit, že bych. Celý článek

Sváteční recepty vhodné i na Vánoce: krůtí s jablkem a kurkumou

Publikováno: 16.12.2016
Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v... Celý článek

Vánoční klasika netradičně: recepty na nápaditý bramborový salát

Publikováno: 16.12.2016
Bramborový salát s ananasem, krabím masem a kari500 g brambor,250 g krabích tyčinek, 100 g ananasu, 50 g pórku, 80 g kukuřice, 180 ml tatarské omáčky, sůl, pepř, kari koření (nemusí... Celý článek