Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Vánoční recepty: kapr nemusí být klasika ani o Vánocích

Publikováno: 11.12.2017
Vánoce bez kapra? To by nebylo ono. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáváte přednost. Vůně smažených rybích hranolků je lákadlem hlavně pro toho, kdo si chce pochutnat na rybě bez kostí. Celý článek

Vánoční recepty: boduje klasika v moderním kabátě

Publikováno: 10.12.2017
Vánoce klepou na dveře, proto neváhejte s přípravou voňavého cukroví už teď. Na žádném vánočním stole by nemělo chybět něco sladkého a samozřejmě ani kapr při štědrovečerní večeři. Celý článek

Vánoční cukroví mlsejte zdravější a vyzkoušejte nové recepty

Publikováno: 30.11.2017
Mlsáte rádi, ale už vás nebaví vanilkové rohlíčky, včelí úly či pracny? Nebo baví, ale chcete na vánoční tabuli zařadit i něco zdravého? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli „ano“, zkuste nové recepty s netradiční ingrediencí. Celý článek

Recept na lahodné špenátové palačinky se smetanou a sýrem

Publikováno: 30.11.2017
Špenátové palačinky - rychlý recept, vhodný jako snídaně, svačina, lehký oběd, nebo večeře. Aby byly palačinky opravdu dobré, vybírejte kvalitní mouku s označením Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Recept na kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

Publikováno: 28.11.2017
Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve kterém klasické nudličky vystřídaly nudle celestýnské, které hladové strávníky ještě lépe zasytí. Celý článek

Mouka: univerzální surovina mnoha receptů

Publikováno: 24.11.2017
Bez mouky to v kuchyni prostě nejde. V České republice můžeme vybírat z nepřeberného množství typů mouk. Všichni víme, že hrubá se používá na knedlíky, polohrubá převážně na pečení a hladká k vaření a přípravě běžných, jemných a cukrářských pečiv. Celý článek


Recepty s jablky: udělejte si delikátní domácí paštiku

Publikováno: 9.09.2017
Recepty s jablky jsou ty známé, kdy upečemew skvělý závin, nebo koláč s jablky, nebo ty méně známé. V dnešním receptu se dozvíme, jak si udělat domácí delikatesu - paštiku s jablky... Celý článek

Recepty s jablky: jablka pečeme v mandlovém koláči

Publikováno: 7.09.2017
Jablka jsou u nás dlouhodobě nejoblíbenější ovoce. Mají poměrně málo kalorií a naopak obsahují mnoho cenných výživných látek a vitaminů. Nejbohatším zdrojem těchto látek je slupka, proto bychom měli jíst jablka... Celý článek

Recepty s jablky: pečeme kuře na jablkách

Publikováno: 1.09.2017
Pokud toužíte vyzkoušet originální recepty provoněné jablky, není nic jednoduššího. S jablky pečeme, vaříme i restujeme… Jablka vhodně doplní chuť masa, koláče, paštiky i přesnídávky. Tentokrát si připravíme kuře šťavnaté na jablkách. Celý článek

Recepty s rajčaty: letní rajčatový salát s mátou

Publikováno: 25.08.2017
Letní recepty s rajčaty jsou osvěžující, lehké a zdravé. Navíc podporujete české pěstitele, pokud dáte přednost dobře vyzrálým a čerstvým rajčatům. Rajčatový salát je výborná svačina i správně zvolená večeře. Celý článek

Recepty s rajčaty: rajčata plněná kuskusem

Publikováno: 19.08.2017
Snadné recepty, které nenárokují mnoho vašeho času, ani surovin. Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva. Celý článek

Recepty s rajčaty: polévka z čerstvých rajčat

Publikováno: 18.08.2017
Vařit ze sezónních surovin je nejen moderní, ale i zdravé a cenově výhodné. Využijme proto nyní voňavá a čerstvá rajčata, kterými se to na zahrádkách, balkonech a v obchodech jenom hemží. Celý článek