Recepty na víkend: guláš a tentokrát s houbami

Jana Brožková (Bydlet.cz), 3.10.2014

Mezi již tradiční recepty na víkend patří určitě guláš. Guláš je základ a každá dobrá kuchařka ho umí výborný. Druhů gulášů je velké množství. My zůstaneme u klasiky: u hovězího guláše, tentokrát s houbami, které stále ještě v lesích rostou. Pokud je nemáme, použijeme žampiony.

Hovězí guláš s houbami

Recept pro 3 - 4 osoby

Suroviny:

500g hovězí kližky, 250g směsi očištěných hub (nebo žampionů), 3 lžíce mouky, 250ml vody, 3 velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, sladká paprika, mletý kmín, majoránka, špetka černého pepře, sůl.

Postup:

Maso omyjeme, usušíme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou a oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemno, očištěné houby na plátky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek a přidáme pokrájené osolené maso, které důkladně osmahneme. Maso vyjmeme, olej s cibulí a česnekem zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Přidáme pokrájené houby, sladkou papriku, kmín, majoránku i pepř a vrátíme do kastrolu maso, vše podlijeme vodou a důkladně promícháme. Na mírném ohni za občasného míchání dusíme 1 – 1,5 hod, až je maso měkké a omáčka hladká. Ochutnáme, případně dochutíme solí, pepřem, případně pálivou paprikou. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží, bramborami, těstovinami, nebo chlebem. Guláš je vždy lepší, když se „rozleží“ do druhého dne.   

Guláš může mít mnoho obměn, hovězí maso můžete dusit dohromady s fazolemi (namočit předem přes noc), s bramborami (dávají se až v polovině vaření), s nakrájenými paprikami a rajčaty. Dalších možností je opravdu mnoho.

Názory na článek  Recepty na víkend: guláš a tentokrát s houbami
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend