Jarní fazolky: recept na zelené fazolky se šunkou

Jana Brožková (Bydlet.cz), 22.02.2016
Jarní recepty by měly být lehké do žaludku i na přípravu. Zelené fazolky připravíte jednoduše a pokud nejíte maso, šunku prostě vynecháte. Samotné fazolky mohou být lehkou svačinou, s přílohou pak dobrým obědem, nebo večeří. Jako příloha se budou hodit brambory, rýže i dobré celozrnné  pečivo.

Zelené fazolky na másle se šunkou

Obtížnost: snadné

Počet porcí: 4

Délka přípravy: 20min

Potřebné suroviny:

Fazolové lusky (čerstvé nebo mražené) 400 g

Šunka 170 g

Stroužek česneku 1 kus

Sušený tymián Vitana snítko

Máslo 1 lžíce

Zeleninový bujón Vitana 2kostky

Jíška dle potřeby

Příprava:

Připravené fazolky dejte do vroucí vody s 1 kostkou bujónu a nechte asi 5 minut povařit – do změknutí. Poté fazolky sceďte. Na pánvi rozpustťe máslo, přideje připravené fazolky, na nudličky nakrájenou šunku a nadrobenou 1 kostku bujónu. Za stálého míchání směs asi 5 minut restujte. Na závěr přidejte tymián a česnek. Podávejte jako přílohu nebo jako lehké hlavní jídlo.

Názory na článek  Jarní fazolky: recept na zelené fazolky se šunkou
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend