Jednoduché recepty z drůbeže: kuře na divoko s povidly

Jana Brožková (Bydlet.cz), 16.03.2016

Vývar je základem mnoha pokrmů, jelikož dodává každému jídlu výraznější a plnější chuť. Pokud nemáte čas na přípravu domácího vývaru, nebo ho do receptu potřebujete jen trochu, nezoufejte. Vitana přichází s novými bujóny s vylepšenou recepturou, připravenou na míru českým jídlům a chutím. Za výbornou chuť výrobků společnost ručí, může se totiž pochlubit oceněním Nejdůvěryhodnější značka v kategorii bujóny a dehydratované potraviny.

Kromě tradičních oblíbených chutí, jako jsou hovězí a slepičí, můžete do svých jídel použít i zeleninový či houbový bujón. Výrobky s novou recepturou dodají pokrmům extra bohatou chuť. A nemusí jít pouze o polévky či omáčky. Bujón vylepší  jak zeleninové přílohy, tak pečená masa či pravé italské rizoto. Světoví šéfkuchaři vývar zařazují téměř do všech pokrmů. Podtrhují jim přirozenou chuť ingrediencí a jídla tak nepotřebují další složité dochucování. Použití správného bujónu tedy zajistí úspěch každého vaření.

A v jakých pokrmech budete bujón potřebovat?

Jednoduché recepty z drůbeže: kuře na divoko

Obtížnost: snadné

Počet porcí: 4

Délka přípravy: 20min + cca 60 min pečení 






Potřebné suroviny:

Kuřecí stehna spodní 4 ks

Nové koření Vitana 10 kuliček

Pepř černý celý Vitana 5 kuliček

Bobkový list Vitana 2 ks

Jalovec celý Vitana 5 ks

Švestková povidla 1 lžička

Cibule (střední) 3 ks

Slepičí bujón Vitana 2 kostky do 0,5 l vody

Jíška  dle potřeby

Příprava:

V pekáči či hrnci vhodném do trouby opečte na oleji neosolená kuřecí stehna. Přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, koření, povidla a vše chvíli restujte. Poté směs podlijte vývarem (asi do 2/3 výšky masa) a dejte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte přiklopené zhruba 45 minut, pak odklopte, případně dolijete vývarem a pečte ještě asi 15 minut. Servírujte s rýží nebo s bramborami. Omáčku lze podle chuti a potřeby dohustit jíškou.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend