Recepty bez lepku a v jednoduchém provedení

Bezlepkové recepty a ještě v jednoduchém provedení, to se počítá. Bez lepku, ale i bez konzervantů a glutamátu. Česká oblíbená rajská omáčka, stejně jako delikátní fermentovaná sojová omáčka vhodná k restovanému masu. Pochutnají si nejen celiaci, ale i lidé, kteří chtějí lepek ve své stravě omezit.

Bezlepkové recepty:

1. Smažené rýžové nudle se spoustou zeleniny

Potřebné suroviny:

Rýžové nudle 300 g

Sojová bezlepková omáčka Vitana 3 lžíce

Kuřecí prsa 300 g

Mrkev 1 ks

Bílé zelí 100 g

Pórek 1 ks

Rostlinný olej 50 ml

Chilli mleté Vitana špetka

Příprava:

Kostky kuřecího masa řádně osolte a opepřete a poté na ojeli osmažte. Následně maso podlijte trochou vody a duste asi 10 minut. Mezi tím nakrájejte mrkev, zelí i pórek na tenké nudličky. K dusícímu se masu pak přidáte mrkev, po několika minutách i zelí a vše dokořeníte dle chuti mletým chilli. Poté, co se voda vypaří, všechny suroviny krátce orestujte a přidejte bezlepkovou sojovou omáčku Vitana. Příprava rýžových nudlí je snadná. Stačí je asi na 4 minuty vložit do vroucí vody a slít. Poté přidejte hotové nudle k předem připravené směsi a vše dohromady krátce osmažte. Rychlý bezlepkový pokrm s nádechem exotiky je na světě!

2. Bezlepková rajská omáčka s jáhlovými knedlíky

Potřebné suroviny: 

Rajská omáčka Vitana bez lepku 1 balení (3-4 porce)

Hovězí přední bez kosti, krk 1 kg

Tymián Vitana snítka

Jáhly půl balíčku

Vejce 1 ks

Trochu bezlepkové mouky dle potřeby, aby knedlíky držely u sebe

Sůl dle chuti

Příprava:

Hovězí svažte kuchyňským provázkem do válečku, zalijte 1,5 litrem vody, přidejte přepůlenou cibuli a tymián a vařte, než maso náležitě změkne. Poté maso vyndejte a po vychladnutí nakrájejte na plátky. Pak se vrhněte na rajskou bezlepkovou omáčku Vitana. Obsah sáčku rozmícháte v 0,5 litru studené vody. Směs přiveďte k varu a za stálého míchání pozvolna vařte 5 minut. Na výrobu bezlepkových knedlíků použijte jako základ jáhly, které 20 minut povařte. Poté je nechte vychladnout, přidejte sůl, vejce a tolik bezlepkové mouky, aby těsto bylo trochu lepivé, ne však tuhé. Ze vzniklé směsi vypracujte těsto a vytvořte váleček dlouhý 10 cm a široký 5 cm. Ten nechte v páře 30 min vařit; po 15 minutách otočte. Knedlíky nakrájejte nití a servírujte společně s dušeným hovězím plátkem a rajskou bezlepkovou omáčkou.

 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend