Recept na víkend: pivní marináda na maso

Dobrou chuť s receptem na pivní marinádu!

Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici. Ale máme vyzkoušeno, že s ní chutná skvěle i kuřecí maso. Než budete maso péct, vyjměte ho z marinády a nechte ho okapat, případně ho lehce osušte. Nezapomeňte, že kromě kečupu můžete vybírat mezi produkty oceněnými logy kvality i pivo.

Ingredience:

3 lžíce kečupu

1 lžička hořčice

1 chilli paprička

1 cibule

¼ citronu

2 stroužky česneku

150 ml piva

1 lžička cukru

Tymián, rozmarýn

Sůl, pepř

Postup:

1. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno, stejně tak i česnek.

2. Chilli papričku nasekejte nadrobno, a pokud si přejete méně pikantní marinádu, vyjměte předem semínka.

3. V misce smíchejte kečup, hořčici, pivo, cibuli, česnek, chilli a přidejte citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř podle vlastní chuti.

4. Marinádu rozmíchejte dohladka a naložte do ní maso. K masu přidejte větvičky koření a nechte ho marinovat alespoň přes noc.

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz   . A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend