Vánoční recepty: kapr nemusí být klasika ani o Vánocích

Jana Brožková (Bydlet.cz), 11.12.2017
Vánoční kapr nemusí být klasika

Vánoce bez kapra? To by nebylo ono. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáváte přednost. Vůně smažených rybích hranolků je lákadlem hlavně pro toho, kdo si chce pochutnat na rybě bez kostí. Zamilují si je i děti, pro které je slovo „hranolky“ téměř magické. Buďte i na Vánoce patrioty a používejte hodnotné české potraviny se značkami kvality Klasa, Regionální potravina nebo "biozebra" a rozdíl rozhodně poznáte.


RECEPT NA KAPŘÍ HRANOLKY

Ingredience:

  • 500 g kapřích filetů
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 100 ml bílého vína
  • 50 ml worcestrové omáčky

Ingredience na obalení a smažení:

  • 50 g hladké mouky
  • 30 g strouhanky
  • 1 lžíce škrobu
  • lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • olej na smažení

Postup:

  1. Filety nakrájejte na 1 cm silné nudličky, a pokud je potřeba, zbavte je kůže.
  2. V misce smíchejte víno, worcester, sůl a prolisovaný česnek. Do této marinády alespoň na hodinu naložte kapra.
  3. V jiné nádobě smíchejte všechny ingredience na obalení.
  4. Marinované kousky kapra obalte v připravené směsi a na oleji smažte dozlatova.
Názory na článek  Vánoční recepty: kapr nemusí být klasika ani o Vánocích
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend