Recepty z kuřecího masa: krémová kuřecí polévka

Recept na kuřecí polévku není složitý V těchto dnech není nouze o nachlazení. Zahřát nás nemusí jen čaj, ale ještě lepší službu udělá horká, chutná a výživná kuřecí polévka. Recept není náročný a výsledek je zaručený. Dejte přednost českým potravinám, které jsou označeny značkou kvality například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“.

Recept na krémovou kuřecí polévku

Pokud si dát něco dobrého na zahřátí, tak jedině misku horké krémové polévky z kuřecího masa a bílého vína. Tomu prostě nemůžete odolat. Ozdobte si jednotlivé porce jedlými květy a zima bude rázem pryč. 

Ingredience:

• 1 kg kuřecích stehen
• 350 ml suchého bílého vína
• 2 cibule
• 4 řapíkaté celery
• 2 petržele
• 1 pórek (bílou část)
• snítka tymiánu
• 4 bobkové listy
• 4 kuličky nového koření
• 45 g hladké mouky
• 300 ml smetany ke šlehání
• sůl, pepř
• olej

Postup:

1. Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete.
2. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.
3. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol.
4. Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.
5. Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte.
6. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut. 
7. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření.
8. Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.
9. Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky.
10. Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.
11. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend