Recepty z kuřecího masa: krémová kuřecí polévka

Recept na krémovou kuřecí polévku
Pokud si
dát něco dobrého na zahřátí, tak jedině misku horké krémové polévky z kuřecího
masa a bílého vína. Tomu prostě nemůžete odolat. Ozdobte si jednotlivé porce
jedlými květy a zima bude rázem pryč.
Ingredience:
• 1 kg kuřecích stehen
• 350 ml suchého bílého vína
• 2 cibule
• 4 řapíkaté celery
• 2 petržele
• 1 pórek (bílou část)
• snítka tymiánu
• 4 bobkové listy
• 4 kuličky nového koření
• 45 g hladké mouky
• 300 ml smetany ke šlehání
• sůl, pepř
• olej
1. Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté
stehna osolte a opepřete.
2. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.
3. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil
alkohol.
4. Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.
5. Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte.
6. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.
7. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte
maso, bylinky a koření.
8. Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým
mixerem.
9. Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky.
10. Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky
vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.
11. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat
s čerstvými lístky tymiánu.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Sváteční pivní rohlíky
- Recept na zaručeně křehké linecké cukroví
- Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř
- Krásný slunečný den? Je to nejlepší čas, kdy jít se svými blízkými k jezeru a trávit spolu čas v přírodě na čerstvém vzduchu
- Báječná příloha: nakládaná grilovaná zelenina
- Zavařeniny prostě k létu patří: přinášíme recepty na štavnaté ostružinové džemy