Velikonoční recepty: tradiční velikonoční beránek z jehněčího masa

Jana Brožková (Bydlet.cz), 9.03.2018
Chutný jehněčího hřbet

Velikonoční beránek, Agnus Dei, symbol Velikonoc ve všech podobách. Aprílové velikonoční menu nabízí speciální recept. Vezmete pečicí formu na beránka, odložíte ji tak, abyste ji našli i příští rok a pustíte se do přípravy chutného jehněčího hřbetu.



Ingredience:

Pro 4 osoby

3 stroužky česneku

800 g jehněčího hřbetu

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 lžička pepř černý mletý Vitana

3 snítky rozmarýnu

1 lžička soli

200 ml vody

1 kostka Masoxu Vitana

Na kuskus:

50 g čerstvých bylinek mix – např. koriandr, máta, petržel nať

200 g kuskus

1 lžíce vinného octa

2 lžíce olivového oleje

400 ml vody

1 a ½ kostky zeleninového nebo drůbežího bujónu

Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, zalijeme olivovým olejem a zakryté necháme alespoň dvě hodiny uležet v ledničce.

Marinované maso vložíme do rozehřáté pánve a opečeme 3 minuty z každé strany, podlijeme marinádou a dáme péci do trouby vyhřáté na 175 °C na 12 minut, poléváme výpekem, vypneme troubu a necháme dojít ještě 15 minut. Výpek slijeme, přidáme vodu a Masox a krátce provaříme.

Připravíme kuskus – nasypeme jej do mísy a zalijeme vývarem připraveným z vody a bujónu asi 1 cm nad okraj, necháme stát 8 minut, načechráme vidličkou, osolíme a pokapeme zálivkou z oleje a vinného octa a promícháme s najemno nasekanými bylinkami

Názory na článek  Velikonoční recepty: tradiční velikonoční beránek z jehněčího masa
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend