Ruprechtická bylinková klobása přišla o značku Regionální potravina z hygienických důvodů

Jana Brožková (Bydlet.cz), 30.08.2018
V takovémto závažném pochybení se značka odebírá Státní zemědělský intervenční fond informuje spotřebitele, že výrobku Ruprechtická bylinková klobása společnosti MASO RYDVAL s.r.o. byla odebrána značka Regionální potravina Libereckého kraje. Důvodem byly nedostatečné hygienické podmínky provozu.

Ruprechtická bylinková klobása, kterou vyrábí MASO RYDVAL s.r.o., získala ocenění Regionální potravina Libereckého kraje v roce 2015. Tehdy zvítězila v kategorii Masné výrobky tepelně opracované. Značka Regionální potravina je prestižní ocenění, které si zaslouží jen kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky. Vlastníkem a gestorem značky je Ministerstvo zemědělství, správcem je Státní zemědělský intervenční fond.

Udělením značky posouzení kvality nekončí, ale naopak začíná. O značku pečujeme a staráme se, aby se parametry, za které byl výrobek ohodnocen, neměnily. Pokud dozorová organizace (Státní zemědělská a potravinářská inspekce a Státní veterinární správa) zjistí jakoukoli nesrovnalost, okamžitě situaci řešíme. V případě závažného pochybení se značka odebírá a informujeme veřejnost.

Státní veterinární správa při kontrole provozu společnosti MASO RYDVAL s.r.o. zjistila, že prostory nejsou udržovány v dobrém stavu, nebyl proveden řádný úklid a sanitace provozu a nebylo tak zabráněno možné kontaminaci potravin.

Spotřebitele tímto informujeme, že se mohou při jakékoli pochybnosti v souvislosti s oceněnými výrobky, ať už se jedná o značky KLASA, Regionální potravina nebo BIO, obrátit na naši infolinku info@eklasa.cz. Každý podnět obratem řešíme a předáváme dozorovým orgánům k prošetření. Naším cílem je zajišťovat, aby v portfoliu oceněných výrobků byly nabízeny jen skutečně maximálně kvalitní výrobky.

Vladimíra Nováková, tisková mluvčí SZIF

•••

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA, Regionální potravina a BIO.

Názory na článek  Ruprechtická bylinková klobása přišla o značku Regionální potravina z hygienických důvodů
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Tiskové zprávy