Divočák na ulici srazil ženu, poničil obchod, pak přeplaval řeku

TNBiz, 24.11.2018

Divoké prase se v sobotu před polednem zatoulalo do centra Českých Budějovic. Zaběhlo do prodejny, kde poničilo část vybavení. Na ulici pak divočák porazil ženu, která musela do nemocnice. Přivolaní strážníci ho zahnali zpět do přírody.

Divočáka si lidé všimli ve Stromovce kolem půl dvanácté dopoledne a zavolali strážníky. "Divoké prase většího vzrůstu právě přeběhlo lávku směrem do centra města," popsala mluvčí českobudějovické policie Věra Školková.

Strážníci prase pronásledovali do Panské ulice, kde vběhlo do jedné z prodejen. "Než se zvířeti podařilo vyběhnout ven, stačilo poničit vybavení prodejny," doplnila Školková.

Před obchodem pak divočák srazil ženu, která upadla a lehce se zranila. Strážníci jí přivolali záchranku, která ji odvezla do nemocnice. Měla by ale mít jen odřeniny a modřiny.

Strážníci se pak snažili prase odchytit, to se ale nedařilo, proto se ho rozhodli zahnat za město. "Když se prase dostalo k řece v blízkosti pivovaru na Lidické třídě, skočilo do vody a přeplavalo řeku," dodala mluvčí.

Poté už se povedlo divočáka zahnat do volné přírody v Roudném. Strážníci o případu informovali také Policii ČR, která ho bude dále vyšetřovat.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy