Recept na víkend: nákyp z brambor a jarní zeleniny s mletým masem

Jana Brožková (Bydlet.cz), 14.04.2019
Vyzkoušejte ho jako nedělní oběd

Recept, který nedá moc práce, je chutný sytý a vyvážený? Vyzkoušejte ho jako nedělní oběd, nebo večeři, stojí za to...

Recept na víkend: nákyp z brambor a jarní zeleniny s mletým masem

Kuchař: Josef Stružík

Suroviny:

400 g brambor, typ A

4 ks jarní cibulky

1 ks mrkev

200 g květák

150 g špenát čerstvý (ve vaničce, malé listy)

300 g mletého masa – 80 % hovězí a 20 % vepřové

1 ks cibule

120 g bílého Selského jogurtu Hollandia

4 ks vejce

200 g strouhaný sýr parmazánového typu

200 g rajčatový protlak nebo drcená rajčata
máslo na vymazání

sůl

pepř

Postup:

1. Oloupané brambory, květák a mrkev nakrájíme na plátky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka cca 1 cm široká.

2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a drcená rajčata a společně provaříme. Do vymazaného pekáčku skládáme postupně brambory, zeleninu a směs s mletým masem. Každou vrstvu přikryjeme listy mladého špenátu. Poslední vrstvu tvoří brambory.

3. Jogurt, vejce a strouhaný sýr důkladně promícháme a nalijeme na nákyp. Dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě 40 minut při teplotě 180 °C.

 

Názory na článek  Recept na víkend: nákyp z brambor a jarní zeleniny s mletým masem
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend