Chřestová sezona začíná: zkuste recept podle předního českého šéfkuchaře

Marek Fichtner (Atlas chutí), 29.04.2019
Marka Fichtnera, šéfkuchaře pražské restaurace Augustine, jistě znáte z televizní kuchařské reality show. Pokud se vám zalíbil, na Stream.cz můžete sledovat jeho show Atlas chutí, kde společně s herečkou Ha Thanh Špetlíkovou připravují neobvyklé cizokrajné pokrmy.  Atlas chutí je určený všem, kteří hledají inspiraci pro každodenní jídelníček a rádi by zkusili něco nového. Rád bych jim ukázal, jak poměrně snadno, rychle a hlavně z dostupných surovin vykouzlit zajímavé a velmi chutné jídlo. Chci je přesvědčit, aby se nebáli experimentovat a zkusili čas od času něco nového. Věřím, že diváci budou nadšeni,“ uvádí moderátor pořadu Marek Fichtner. I tento recept najdete v pořadu Atlas chutí.  


Na palačinky budeme potřebovat:
velkou hrst listové petržele, 125ml mléka, 70ml hladké mouky, 1 vejce, špetku soli, 1 lžíci slunečnicového oleje.
Postup: Rozmixujeme petržel s mlékem do jemna. Přecedíme přes jemný cedník. Přidáme ostatní ingredience a vymícháme v jemné těsto.

Na pěnu z Béarnské omáčky budeme potřebovat: 80g žloutků, 100ml bílého vína, estragonový ocet, 1 citron, 100g másla, 1 šalotku, najemno nasekaný estragon, sůl a pepř.
Postup: Přepustíme máslo. V kastrůlku povaříme víno, ocet a šalotku. Necháme vystydnout a přecedíme. Do svaru přidáme žloutky a na vodní lázni vyšleháme. Poté zvolna přilejeme přepuštěné máslo. Dochutíme solí, bílým pepřem, citrónovou šťávou a estragonem. Omáčku přelijeme do CO2 lahve a použijeme 2 bombičky.  

Na chřest s lososem budeme potřebovat: 250g bílého chřestu 250g, 200g uzeného lososa (plátkovaného), 1 citron, sůl, 2 lžíce másla a pár salátových listů na ozdobu.
Postup: Chřest oloupeme a povaříme v osolené vodě s citronem. Přendáme do misky s ledovou vodou. Poté osušíme a opékáme na pánvi na hnědém přepuštěném másle.  

Na palačinku rozložíme plátkovaného uzeného lososa a chřest. Poté ho zabalíme, překrojíme a na talíř servírujeme jako „věžičky“ s omáčkou a listy jemného salátu.

 Přejeme vám dobrou chuť!

Marek Fichtner

Marek Fichtner je šéfkuchařem pražské restaurace Augustine a po boku herečky, podnikatelky a majitelky dvou kaváren Ha Thanh Špetlíkové stojí za pořadem Atlas chutí, který diváci mohou sledovat na Stream.cz. Je známý mimo jiné z kulinářské televizní show, ve které se podílel na hledání těch největších talentů mezi amatérskými kuchaři.

Více informací na: www.stream.cz/porady/atlas-chuti

Názory na článek  Chřestová sezona začíná: zkuste recept podle předního českého šéfkuchaře
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend