Recepty na letní víkend: lehké krůtí špízy s paprikovým dipem

Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů. A nejen vaše, maso „na tyčce“ se opéká všude na světě a známé je nejen jako špíz (z německého slova Spieß), ale také jako ražniči nebo šašlik. Sáhněte po oblíbené flákotě, přidejte cibuli a další zeleninu dle svého výběru a nechte si chutnat.
A kdyby vás klasická „masová jehla“ omrzela, můžete zkusit vegetariánskou verzi se zeleninou, sýrem nebo ovocem.
Recept na lehké
krůtí špízy s paprikovým dipem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1
Ingredience:
500 g krůtích prsních řízků
200 g cherry rajčátek
2 velké cibule
300 g slaniny nebo špeku
hrst hladkolisté petržele
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř
Ingredience na dip:
200 ml zakysané smetany
2 lžičky uzené papriky
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
1. Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky.
2. Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete.
3. Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti.
4. Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril.
5. Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete.
6. Špízy podávejte s dipem
a posypané čerstvě nasekanou petrželí.
TIP! Na špízy jsme použili krůtí řízky z velkoobchodu Zelenka s. r. o., které mají označení Klasa.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Vánoce bez kapra: rybí recepty, které nahradí štědrovečerní klasiku
- Lahodné a sladké: vafle podle Live with Anny
- Vánoční voňavé recepty: slepované karamelové sušenky
- Recepty na silvestrovské rychlovky: zeleninové chipsy s citronovým dipem
- Recept na novoroční čočku? Zkuste belugu s máslovým řízkem
- Lehký pomerančový dort Nadi Konvalinkové (Video)