Recepty na letní víkend: lehké krůtí špízy s paprikovým dipem

Jana Brožková (Bydlet.cz), 27.07.2019
Zkuste vegetariánskou verzi se zeleninou a sýrem

Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů. A nejen vaše, maso „na tyčce“ se opéká všude na světě a známé je nejen jako špíz (z německého slova Spieß), ale také jako ražniči nebo šašlik. Sáhněte po oblíbené flákotě, přidejte cibuli a další zeleninu dle svého výběru a nechte si chutnat.

A kdyby vás klasická „masová jehla“ omrzela, můžete zkusit vegetariánskou verzi se zeleninou, sýrem nebo ovocem.

Recept na lehké krůtí špízy s paprikovým dipem 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 45 minut

Obtížnost: 1

Ingredience:

500 g krůtích prsních řízků

200 g cherry rajčátek

2 velké cibule

300 g slaniny nebo špeku

hrst hladkolisté petržele

olivový olej

sůl, čerstvě mletý pepř

Ingredience na dip:

200 ml zakysané smetany

2 lžičky uzené papriky

2 stroužky česneku

sůl

čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky.

2. Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete.

3. Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti.

4. Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril.

5. Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete.

6. Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí.

TIP! Na špízy jsme použili krůtí řízky z velkoobchodu Zelenka s. r. o., které mají označení Klasa.

Názory na článek  Recepty na letní víkend: lehké krůtí špízy s paprikovým dipem
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend