Kuře na plechovce od piva

Markéta Höfferová (Kurzy.cz), 3.08.2019

Léto přímo vyzývá k zahradnímu grilování a k posezení k přáteli. Aby byl výsledek vynikající, musí být kvalitní nejen ingredience, ale i recepty. Ty nejlepší pocházejí z Mekky grilování – z USA, konkrétně z Kentucky, odkud je přivezl Kraig Casebier, majitel kadeřnického salónu s příznačným názvem – American Barber in Prague. Nyní je představuje nám, v pořadu BBQ Saloon.

 


Budeme potřebovat:

  • celé kuře
  • olej
  • koření (smícháme sladkou papriku, kajenský pepř, mletý kmín)
  • pivo v plechovce
  • chilli omáčka
  • povolené máslo

Na zeleninovou přílohu:

  • cibule
  • rajče
  • kukuřice

Vezmeme si hlubší pekáč a položíme do něj celé kuře. V pekáči ho olejem celé natřeme. Po té ho důkladně okořeníme kořenící směsí. Otevřeme plechovku s pivem a přibližně polovinu piva vylijeme (nebo vypijeme). Do plechovky potom přidáme chilli omáčku a trochu kořenící směsi a důkladně protřepeme. Kuře potom nasadíme zadním otvorem na plechovku.

Mezitím si rozpálíme gril a na něj si připravíme pánev. Kuře na plechovce přendáme na pánev (aby bylo na stojato), tím pádem nám veškerý výpek z kuřete steče do pánve. Potom si vezmeme misku, do které dáme povolené máslo a přidáme do něj chilli omáčku. Důkladně promícháme a vznikne nám nátěr na kuře, kterým kuře potíráme po celou dobu. Kuře se na grilu dělá přibližně jednu hodinu při 170C. Že je kuře hotové poznáme i tak, že když zatáhneme za křídlo, tak se nám samo odtrhává. Nakonec vyndáme kuře, sundáme ho z plechovky a máme téměř hotovo.

Nakrájíme si cibuli a rajčata na jemno. Přihodíme je na pánev, kde máme výpek z kuřete a orestujeme. Poté přidáme kukuřici, chvíli povaříme a máme hotovou zeleninovou přílohu ke kuřeti. Můžeme podávat.

Názory na článek  Kuře na plechovce od piva
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend