Recept na novoroční čočku? Zkuste belugu s máslovým řízkem

Jana Brožková (Bydlet.cz), 27.11.2019

Děláte k novoročnímu obědu již tradičně čočku, aby byl ve vaší rodině dostatek financí? Tradici můžete dodržet, jen recept můžete obměnit. Vyzkoušejte čočku belugu s mrkví a máslovým řízkem.

Novoroční menu s čočkou můžete obměnit

Recept na máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 60 minut

Suroviny:
400 g vepřové plece
100 ml 33% smetany
30 g strouhanky
50 ml slunečnicového oleje
700 g mrkve
30 g čočky beluga
30 g hladké mouky
30 g cibule
Cukr, sůl
Bílý pepř, muškátový oříšek
Ocet

Postup:
Maso pomeleme najemno, přidáme sůl, 2/3 smetany, muškátový oříšek, bílý pepř a strouhanku. Vše pořádně vyšleháme a tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při teplotě 200°C. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme a dusíme na oleji s cibulí. Přidáme uvařenou čočku beluga, zahustíme moukou, zjemníme zbytkem smetany a dochutíme solí a kořením. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

TIP – Čočka beluga Menu Gold
Čočka beluga nenadýmá a není ji nutné před přípravou namáčet. Obsahem bílkovin předčí například tofu více jak dvojnásobně, má velké množství vlákniny a antioxidantů. Je výborným zdrojem vitamínů B, železa, hořčíku a dalších minerálů.

www.menugold.cz

Názory na článek  Recept na novoroční čočku? Zkuste belugu s máslovým řízkem
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend